De VoorleesExpress komt naar Goeree-Overflakkee!

Foto: PR Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta

Bibliotheek de Boekenberg en Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta zijn in 2018 de VoorleesExpress Voorne-Putten gestart. Dit jaar wordt het werkgebied uitgebreid naar Goeree-Overflakkee.

De Bibliotheken zoeken enthousiaste voorlezers en coördinatoren die op vrijwillige basis een steentje bij willen dragen aan de taalontwikkeling.

VoorleesExpress

De VoorleesExpress is een landelijk project voor kinderen met een taalachterstand. Ieder jaar verlaat gemiddeld 1 op de 5 kinderen in Nederland de basisschool met een taalachterstand. Het zet zich in om dit aantal terug te dringen door kinderen met een taalachterstand 20 weken lang, één keer per week thuis voor te lezen. Dit stimuleert de taalontwikkeling van jonge kinderen.

Daarnaast verbindt de VoorleesExpress op deze manier mensen met verschillende achtergronden met elkaar. Door middel van taalspelletjes en voorlezen draag je bij aan de taalontwikkeling, versterk je het gevoel voor de Nederlandse (boeken)taal en vergroot je de woordenschat bij kinderen tussen de 2 en 8 jaar.

Een belangrijke taak naast het voorlezen is het stimuleren van betrokkenheid van de ouders. Je spoort de ouders aan om actief mee te doen en stimuleert ze om zelf ook voor te gaan lezen.

Wil je jouw steentje bijdragen? Aanmelden als voorlezer of als coördinator kan via de website www.voorleesexpress.nl/locatie/voorne-putten. Heb je vragen? Stuur een email naar Anique Zonneveld: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen