Nieuwe speelplaats Het Kinderpaleis

Foto: Het Speelpaleis

Kinderopvang Het Kinderpaleis is sinds juni 2014 verhuisd van een oud pand naar een mooi en prachtig ingericht pand aan de Langeweg 54 in Middelharnis. Hier hoort dan ook een mooie en uitdagende buitenspeelruimte bij.

Het idee kwam om samen met de MBO hoveniers opleiding van de Edudelta College, locatie Groene zoom Sommelsdijk, een buitenspeelruimte te gaan realiseren. Een commissie van pedagogisch medewerkers, directeur en een oudercommissie lid hebben een moodboard gemaakt met wat ze allemaal graag op de buitenspeelruimte gerealiseerd wilden hebben. Het thema was natuurlijke materialen.

Albert Heinsberg en Mitchell Schipper zijn aan de slag gegaan met het moodboard en hebben een tekening gemaakt. Hoveniers bedrijf Rozima heeft de jongens begeleid met de regels omtrent veiligheid en zorg gedragen voor de materialen.

Lees ook:  Flakkeese muzikanten halen € 4000,- op voor Nepal

Alle leerlingen zijn twee maanden lang iedere maandagochtend aan de slag gegaan met de buitenspeelruimte. Graven, palen slaan, slepen en afwerken, niets was ze teveel.

De afdeling bouw van het Albeda college in Rotterdam heeft een prachtig speelhuisje gebouwd. De buitenruimte is nu een waar paradijsje om in te spelen voor de kinderen van Het Kinderpaleis.

krant

Reacties