Totale offday voor DBGC bij DHV

DBGC heeft ook de tweede kans op het kampioenschap laten liggen.

De ploeg van trainer Richard Elzinga had tegen DHV een totale offday en ging met 3-0 onderuit in Zevenbergschen Hoek.

De kampioenskansen had DBGC niet in eigen hand. De ploeg moest hopen op puntenverlies van Tholense Boys (wat ook gebeurde), maar moest uiteraard ook zelf een resultaat halen. Vanaf het begin was echter niet te merken dat er voor DBGC iets te winnen viel. De blauw-witten werden door de thuisploeg – nog volop in de race voor de derde periode – afgetroefd op felheid en keken halverwege de eerste helft al tegen een 2-0 achterstand aan. De eerste goal ontstond na een communicatiefout tussen doelman Roy Nieuwland en Dennie van Druningen, terwijl de tweede goal viel uit een volledig onterecht toegekende strafschop.

Na een donderspeech van trainer Elzinga viel er in de tweede helft bij DBGC iets meer wilskracht te bespeuren, maar het was niet voldoende om het DHV echt lastig te maken. Pas in de slotfase ontstonden er wat kansen, maar een treffer zat er niet in. In de slotminuut profiteerde de thuisploeg nog wel van een fout van Roy Nieuwland, waardoor 3-0 de eindstand werd.

Met nog drie speelronden te gaan, is de voorsprong op nummer twee Tholense Boys nu acht punten. Dat betekent dat DBGC aanstaande zaterdag in de uitwedstrijd tegen The Gunners (aftrap in Breda is om 15:00 uur) opnieuw het kampioenschap kan pakken. Duidelijk is dat de ploeg daarbij uit een ander vaatje zal moeten tappen, ook omdat The Gunners de punten hard nodig heeft om nacompetitie tegen degradatie te ontlopen.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland; Sonny Noordermeer, Jordy Buijs, Bas Abresch, Dennie van Druningen, Fabrizio Fortes Varela; Robbert Huizer, Gertjan Lodder, Tim Mackloet; Thijs Tromp, Joran Maliepaard (46. Lars van Es).