Passieconcert in Hervormde Kerk

Foto: Fiori Musicali

Op zaterdag 12 maart geeft Kamerkoor Fiori Musicali weer een passieconcert in de Hervormde Kerk van Middelharnis.

Dit jaar luistert het publiek niet alleen naar het koor, er worden ook leerlingen van de CSG Prins Maurits bij betrokken. Genoemde school vormde ongeveer 12 jaar geleden de basis voor het ontstaan van het koor.  Tijdens het concert zal niet alleen muziek klinken, maar ook poëzie van Nederlandse dichters omtrent de passietijd. Het thema van het concert is ‘Troostende Tranen’.

LEES OOK: Rondje fietsen met de SGP

Waar Fiori Musicali vorig jaar de grootse Matthäus Passion van J.S. Bach ten gehore bracht, zal het koor dit jaar gaan voor een heel andere en niet minder indrukwekkend opzet.  Het toepasselijke thema ‘Troostende tranen’ verwijst naar de dubbele gevoelens van lijden, verraad en troost die de lijdenstijd met zich meebrengt. Die gevoelens komen schitterend terug in werken als De tranen van Petrus, van Charpentier, maar ook in het beroemde Agnus Dei van Barber. Dit laatste stuk is oorspronkelijk geschreven voor strijkorkest, maar is ook beroemd door kooruitvoeringen in grote kerken. Het zal dan ook prachtig klinken in het koorgedeelte van de Hervormde Kerk van Middelharnis. Ook zal het bekende Miserere mei van Allegri klinken, en o.a. stukken van de Engelse componisten Walton en Tavener.

Passie en poëzie
De passietijd is echter niet alleen een belangrijke inspiratiebron geweest voor componisten, maar ook voor vele dichters. Tijdens het concert zal blijken hoe mooi de muziek  en de sfeer van indrukwekkende Nederlandstalige gedichten samenkomen. De gedichten zullen worden voorgedragen door leerlingen uit de bovenbouw van de CSG Prins Maurits.

Jong talent
Dit is niet de enige manier waarop Fiori Musicali tijdens dit concert de leerlingen van de school, die zo’n belangrijk aandeel heeft gehad in het ontstaan van het koor,  een rol geeft. Zo zal de talentvolle jonge organist Auke Kieviet zijn muzikale medewerking verlenen. Ook zullen een aantal leerlingen van het bovenbouwkoor van de Prins Maurits een voorprogramma verzorgen door een aantal schitterende koorwerken ten gehore te brengen o.l.v. muziekdocent Marco van’t Hoff.

LEES OOK: Schotejil succesvol tijdens Grand Prix

Het belooft een indrukwekkende avond te worden! En omdat Fiori Musicali tijdens dit concert ook veel jeugdige bezoekers hoopt te trekken, is het concert voor jongeren t/m 16 jaar helemaal gratis. De toegang voor volwassenen is € 10,-. Het concert begint om 20:00 uur in de Hervormde Kerk aan de Ring van Middelharnis.

Reacties