Moeizame afsluiting voor DBGC

Foto: DBGC

In de laatste speelronde van de eerste seizoenshelft heeft DBGC de acht punten voorsprong op de concurrentie weten te handhaven. De ploeg van trainer Richard Elzinga had veel moeite met DHV, maar won wel, met 2-0.

Het laag geklasseerde DHV was vooral naar Oude-Tonge gekomen om te verdedigen. De ploeg hield in de beginfase veel spelers achter de bal, waardoor het voor DBGC lastig was om een gaatje te vinden in de defensie.

LEES OOK: VIDEO – Speciale lancering tweede TOF Magazine

Na een kwartier lukte dat, toen Lars van Es aan de rechterkant ontsnapte, naar binnen trok en met links op de vuisten van de doelman schoot. De rebound werd hoog over geschoten door Bas Abresch. DHV loerde op foutjes van DBGC en kreeg door wat slordigheden in het spel van de blauw-witten enkele mogelijkheden, waarbij Roy Nieuwland echter niet al te veel op de proef werd gesteld. Vijf minuten voor rust was de eindpass eindelijk wél eens goed. Wilko Pulleman gaf de bal perfect mee aan Gertjan Lodder, die oog in oog met de doelman koel bleef en in de korte hoek raak schoot: 1-0.

In het begin van de tweede helft had DBGC de zaken goed onder controle, maar de ploeg slaagde er niet in om de belangrijke tweede goal te maken. Daardoor bleef DHV geloven in een goede afloop en nam de druk op het doel van Roy Nieuwland toe. De doelman hield zijn ploeg in de laatste twintig minuten met een aantal goede reddingen op de been en kreeg, die ene keer dat hij wél geklopt werd, hulp van Jordy Buijs, die de bal van de doellijn haalde. Twee minuten voor tijd kon er opgelucht ademgehaald worden, toen invaller Joran Maliepaard na goed doorzetten voor de bevrijdende 2-0 zorgde.

LEES OOK: Duurzame ambities tijdens klimaattop in Parijs

Zo pakte DBGC drie belangrijke punten en blijft de voorsprong op de achtervolgers Tholense Boys, Duiveland en WFB acht punten. De ploeg gaat nu genieten van een welverdiende winterstop en hervat de competitie op zaterdag 23 januari met een thuiswedstrijd tegen NOAD ’67.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Robbert Huizer, Mike Jacobs (70. Jordy Buijs), Dennie van Druningen, Dimri Vogelaar, Bas Abresch, Tim Mackloet, Niels van der Kooij, Lars van Es (80. Robin Noteboom), Wilko Pulleman, Gertjan Lodder (65. Joran Maliepaard).

Reacties

Cookieinstellingen