De bibliotheek helpt je verder met cursussen!

Foto: Sam Fish

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta heeft zeven vestigingen, waarvan drie op het eiland. Daar worden elke maand diverse activiteiten georganiseerd.

Dat gaat van entertainment tot echt iets leren. Denk aan workshops, lezingen, spreekuren, films en jeugdactiviteiten. En dat kan echt over alles gaan!

Online taalcafé

Wil je beter Nederlands leren? Doe dan mee met het Online Taalfcafé. Samen praat en luister je over allerlei onderwerpen. In het online taalcafé worden alledaagse gesprekken gevoerd over werk, boodschappen doen, hobby’s en gezondheid. Soms wordt er gewerkt in spelvorm. Deelnemers breiden zo hun woordenschat uit en leren meer over zinsopbouw. Het is daarnaast een belangrijke ontmoetingsplek waar deelnemers nieuwe sociale contacten opdoen.

Voor taalvrijwilligers levert het ook veel op. Zij vergroten hun wereld doordat ze andere culturen en mensen leren kennen. Het Online Taalcafé is wekelijks op dinsdag van 9.30 tot 10.15 uur en op woensdag van 19.30 tot 20.15 uur.

Cursus Digisterker

Met de cursus Digisterker leer je onder leiding van een docent omgaan met de digitale overheid. De overheid wil dat je steeds meer zaken via internet regelt. Denk aan het aanvragen van huurtoeslag, belastingaangifte, een adreswijziging doorgeven of inloggen met je DigiD. Tijdens de cursus Digisterker leer je hoe dit moet. De cursus bestaat uit 4 lessen en is te volgen in Bibliotheek Middelharnis op 25 november en 2, 9 en 16 december. Meedoen is gratis maar meld je van te voren wel aan bij de balie in de bibliotheek of via de website van de bibliotheek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen