Maatregelen voor Haringvlietbrug zijn ingegaan!

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar het is zover. De maatregelen rondom de Haringvlietbrug zijn vanmorgen ingegaan.

Door Sam Fish

Er gaan nog gewoon twee rijstroken beide kanten op. Echter zijn deze rijstroken wel smaller gemaakt, er is ongeveer een kwart van de rijstrook weggehaald. Ook mag je nu nog maar met 50 kilometer per uur de brug over. Om dit te handhaven zijn er flitsers geïnstalleerd op de brug. Door de versmalling van de rijstroken is het niet meer toegestaan om vrachtwagens in te halen. Je mag ervoor en erachter rijden, maar niet meer ernaast.

De maatregelen zijn nodig omdat aluminium platen die met klemmen aan de brug zijn bevestigd, lostrillen door het verkeer dat over de brug rijdt. De sterkte van de trillingen wordt bepaald door de hoeveelheid, het gewicht en de snelheid van het verkeer.

Scheepvaart 

De brug opent nog één keer per week voor de hoge scheepvaart. Dit gebeurt op vrijdagmiddag rond 12.00 uur na een routinecontrole van de brug. De rest van de week zal het verkeer op het water dus om moeten varen.

De maatregelen duren tot aan de renovatie van de brug in 2023.