Help jij Eva Peeve weer aan een toekomst?

Foto: Fam.Peelen

Ze komt misschien niet van Goeree-Overflakkee, maar de 18-jarige Eva Peele kan alle hulp goed gebruiken.

Door Chris Ouboter

Eva was altijd een sportieve en kleurrijke meid, tot ze vijf jaar geleden ineens ziek werd. Op dit moment ligt zij 24 uur per dag, 7 dagen in de week in een prikkelarme, donkere kamer. Haar ziekte, CCI/AAI, tast al haar vitale functies aan.

Hier kan alleen verandering in komen door middel van een operatie. In heel Europa is er slechts één neurochirurg die de operatie uitvoert. Dat is dokter Gilete uit Barcelona. De operatie wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. En dus is de stichting Geef Eva Toekomst een crowdfundingsactie gestart. Met het geld dat zij hiermee ophalen, willen ze deze levensreddende operatie voor Eva in Barcelona bekostigen. De operatie staat gepland op 14 september 2020.

Zeldzame aandoening CCI/AAI

Bij de zeldzame aandoening CCI/AAI zijn de banden die de bovenste nekwervels op hun plaats houden te zwak. Daardoor kunnen er verschuivingen plaatsvinden. De zenuwen komen dan klem te zitten en er ontstaat druk op de hersenstam. Dit zorgt ervoor dat het autonoom zenuwstelsel wordt ontregeld. Vanuit dit zenuwstelsel worden alle vitale functies van het lichaam aangestuurd, zoals de hartslag, bloeddruk, ademhalen en spijsvertering.

Eva en haar ouders zijn in contact gekomen met andere patiënten die vergelijkbare klachten hebben. Sommigen van hen hebben de operatie bij dokter Gilete in Barcelona al gehad, en zij ervaren een aanzienlijke verbetering in de kwaliteit van leven.

Toekomst

De operatie kan alleen doorgaan als ze het geld op tijd binnenhalen. Het gaat om een bedrag van €125.000,-. Met dit geld kunnen ze de ambulancevlucht, het verblijf en de levensreddende operatie van Eva in Barcelona betalen. Kun jij hen helpen?

Geef jij Eva toekomst? Alleen redden we het niet.