Het Rode Kruis collecteert deze week online!

Foto: PR Hersenstichting Nederland

Al sinds de start van het corona-virus zijn er geen vrijwilligers meer langs de deuren gegaan om te collecteren. Daar is nu iets op bedacht.

Door Sam Fish

Ze zijn zeker niet de eerste organisatie die het doet, maar we wilden er toch even bij stilstaan. Het Rode Kruis op Goeree-Overflakkee collecteert deze week namelijk digitaal. Op deze manier is het volledig corona-vrij en kun je toch iets doen voor de organisatie.

Digitaal collecteren

Normaal gesproken zouden er in heel Nederland deze week duizenden collectanten de straat op gaan. Die blijven nu lekker thuis. In plaats van overal aan te bellen delen ze nu digitaal een link met potentiële donateurs.

Hier zitten echter wel wat haken en ogen aan. Want met fysiek collecteren bereik je in principe de hele wijk. Maar je hebt niet perse de hele wijk online dicht bij de hand. Daarom kun je zelf ook iets doen. Krijg jij zo’n collectelink doorgestuurd van een bekende? Vraag of je hem mag delen met jouw eigen omgeving. Hoe meer mensen de link krijgen, hoe meer geld er wordt opgehaald.

Doneren

Een digitale collectant kan online een collectebus aanmaken. Deze kan gedeeld worden via sociale media, WhatsApp of via de mail. Daarnaast worden er ook donatieflyers met iDeal QR-codes beschikbaar gesteld. Deze kunnen verspreid worden in de buurt.

Wil je helpen of doneren? Kijk dan op de website van het Rode Kruis.