683 miljonairs woonachtig op Goeree-Overflakkee

Foto: Pixabay; niekverlaan

De gemeente Goeree-Overflakkee is rijk aan natuur, ruimte en rust. Maar we zijn dus ook rijk aan miljonairs!

Door Sam Fish

In de gemeente Goeree-Overflakkee zijn volgens het CBS maar liefst 683 miljonairshuishoudens woonachtig. Dat houdt in dat zij een vermogen hebben van 1 miljoen euro of meer.

Meer miljonairs

In heel Nederland zijn de cijfers van het aantal miljonairs gestegen. Tussen 2017 en 2018 kwamen er zelfs ruim 27.000 miljonairs bij in ons kikkerlandje. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. De waarde van de eigen woning en de eventuele hypotheekschuld zijn meegekregen in het vermogen.

Uit die cijfers blijkt dat Goeree-Overflakkee op plek 152 staan van de 355 gemeenten in Nederland. Een mooi plekje dus. Helemaal bovenaan staat Bloemendaal, daar is 21,8 procent van de huishoudens miljonair. De hekkensluiter is Kerkrade, daar heeft slechts 0,5 procent van de huishoudens minstens een miljoen te besteden.

Goeree-Overflakkee

Ons eilandje telt 50.000 inwoners, dat komt neer op 20.700 huishoudens. Daarvan heeft dus 3,3 procent een miljoen of meer te besteden. Dat komt dus neer op ongeveer 683 huishoudens op het hele eiland. Met die 3,3 procent vallen we net boven het landelijk gemiddelde. Dat staat namelijk op 2,7 procent van de huishoudens.