Marien en Teunie al 60 jaar gelukkig

Foto: Sam Fish

Een 60-jarig huwelijk is niet voor iedereen weggelegd, maar Marien en Teunie van der Sluijs hebben het gehaald, en hoe?! Ze zijn nog steeds gelukkig samen en genieten van elke dag.

Door Sam Fish

Marien (86) is geboren en getogen in Den Bommel. Hij leerde Teunie (81) kennen tijdens de wekelijkse wandeling op D’n Diek in Middelharnis, het wekelijkse stapavondje. “Na het huwelijk heb ik Teunie meegenomen naar Den Bommel en daar hebben we tot veertien jaar geleden gewoond,” vertelt Marien. Het stel heeft samen twee dochters en vier kleinzoons, die hen zaterdag 5 mei overrompelden met een verrassing. “Ze stonden ineens voor de deur en zeiden dat we mee moesten komen,” vertelt Teunie. “We hadden geen idee wat er gebeurde, we wisten echt van niets. Maar het was zo leuk. Ze namen ons eerst mee naar de tulpenvelden om foto’s te maken met de hele familie en daarna hebben we ons jubileum gevierd in een zaaltje in Sommelsdijk. Het was echt een hele leuke dag.”

Werk
Teunie en Marien zijn altijd erg actief geweest. “Marien had zijn eigen garage op het terrein van het oude gemeentehuis in Den Bommel,” vertelt Teunie. “Er zat een pomp bij, we verkochten auto’s en hij repareerde ze. Het was een goedlopende zaak, het is jammer dat we niemand hadden om het aan over te dragen. Iedereen kende Marien als de garagehouder op klompen.” Het stel richtte de garage op in 1958, tegenwoordig is er niets meer van over en is het in handen van een projectontwikkelaar.

LEES OOK: Schrijfster Saskia Maaskant wint Kleine Cervantes voor boek Dromer

De zaak is dus helemaal verdwenen, maar dat was misschien ook wel beter. “Ik heb sinds mijn pensioen geen dag meer gewerkt, er was namelijk geen plek om te werken. Ik denk dat ik nog vaak was terug gegaan om af en toe een dienstje mee te helpen als de garage door iemand was overgenomen,” vertelt Marien. “Maar ik mis het niet hoor, ik geniet van elke dag die ik krijg.” Tegenwoordig vult Marien zijn dagen namelijk met kaarten, jeu de boules en bowlen.

“We hebben nu ook veel meer tijd om lekker te genieten. We zitten altijd van maart tot en met september op de camping in Ouddorp en zo af en toe komen we eens een dagje thuis voor de post en om de was te doen, maar verder genieten we lekker op de camping,” zegt Teunie. “We zaten altijd op de Groene Weide, maar zitten nu een aantal jaar op de Klepperstee en we genieten met volle teugen.”

Reacties