Zomerveiligheid afgetrapt in Ouddorp

Foto: Sam Fish

Onder leiding van wethouder Frans Tollenaar is vrijdagochtend 1 juli het startsein gegeven voor de zomerveiligheid op het strand.

Het pand van de Reddingsbrigade op het strand in Ouddorp was dé locatie voor de aftrap van het project om de stranden in de gemeente Goeree-Overflakkee schoon, toegankelijk en veilig te houden. En dat gebeurt deze zomer op een aantal manieren.

Scooters
Ongeveer drie maanden lang zal een team ervoor zorgen dat het strand veilig en schoon is. Het team bestaat uit mensen die vallen onder de Participatiewet en bezig zijn met een re-integratietraject én mensen met een Wsw-indicatie. Zij zullen het afval op het strand weghalen en ze gaan met elektrische scooters rondrijden om de veiligheid onder controle te houden. “Jullie zijn de oor- en oogfunctie voor de badgasten”, zegt Tollenaar tijdens zijn openingstoespraak.

LEES OOK: CD voor Katsie E & Marcel S

BeachAlert
Tevens is de bijeenkomst ook het startsein van BeachAlert. Dat is een pilot van de Ouddorpse Reddingsbrigade, de Nationale Politie, de gemeente Goeree-Overflakkee en SaySimple Whatsapp manager. BeachAlert is een test om te kijken of de Whatsappgroep de veiligheid op de stranden kan verbeteren. “Alleen ga je sneller, maar samen komen we verder”, zegt Annette de Jonge, teamchef bij de politie. “Ik ben heel blij met dit project. We zullen vast wel wat opstartproblemen tegenkomen, maar dat is niet erg, want al doende leert men”.
Bij een positief resultaat zal BeachAlert landelijk worden ingevoerd op andere stranden en bij evenementen.

BeachAlert-1

Reacties