FOGO wil wethouder met economische achtergrond

Foto: Sam Fish

Van maandag tot en met woensdag hebben alle 18-plussers van Goeree-Overflakkee kunnen stemmen voor de gemeenteraad van het eiland. De FOGO heeft nu een verzoek.

FOTO staat voor de Federatie Ondernemersverenigingen Goeree-Overflakkee. Met de komst van een nieuwe gemeenteraad komen er ook nieuwe wethouders. De FOGO heeft daarom een brief gestuurd naar alle fracties van de politieke partijen op het eiland. Ze hebben namelijk een verzoek: een wethouder economie die vanuit kennis en ervaring de absoluut noodzakelijke economische groei kan laten plaatsvinden. Dus niet een politieke keus, maar een inhoudelijke ‘zakenpartner’. De FOGO acht dit van levensbelang voor de economie binnen de gemeente.

Steef Visser heeft namens het bestuur van de FOGO onderstaande brief verstuurd.

De brief

Geacht fractiebestuur,

Een spannende dag komt voor u steeds dichterbij. De gemeenteraadsverkiezingen zullen 16 maart 2022 plaatsvinden. Ongewis is hoe de samenstelling van de raad dan zal zijn. Vanuit de definitieve verkiezingsuitslag zullen de besprekingen worden opgestart voor het vormen van een nieuw college van wethouders.

Als ondernemers kennen we de gang van zaken omdat veel van onze leden betrokken zijn of waren met de politiek. Uit ervaring is door onze achterban gewezen op de belangrijkheid van de personen die worden voorgedragen voor het wethouderschap.

Omdat nu nog onbekend is welke partijen in het college vertegenwoordigd zullen zijn en welke persoonlijke voordrachten te verwachten zijn, doen wij als gezamenlijke ondernemersverenigingen een dringend beroep op u wat betreft de keuze van de wethouder economie.

De economie is de basis van veel andere zaken. Banen en daarmee inkomen geven rust, zekerheid, onafhankelijkheid en vertrouwen. Het stimuleert van wonen tot recreëren en cultuur en geeft juist de sociaal zwakkeren ook weer kansen. Terecht ook dat zoveel steun is gegeven aan juist de economie tijdens de COVID periode.

Wij pleiten in het belang van alle burgers dan ook voor een wethouder economie die vanuit kennis en ervaring de absoluut noodzakelijke economische groei voor Goeree Overflakkee kan laten plaatsvinden. Dus niet een politieke keus, maar een inhoudelijke “zakenpartner”. Wij achten die van “levensbelang” voor de economie binnen onze gemeente. Ook stellen we u voor de combinatie economie en ruimtelijke ordening te beleggen bij één wethouder; bouwen, wonen en ondernemerschap, het ene kan niet zonder het andere.

We hebben nieuwe verkiezingen; er komt een nieuw college; laten we dit met elkaar omzetten in benutten van nieuwe kansen. Uiteraard zijn we gaarne bereid met u mee te denken.

De nieuwe wethouders 

Het is nog niet bekend wie de nieuwe wethouders van Goeree-Overflakkee gaan worden. Het duurt nog wel even voordat dat allemaal besloten is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen