Heinenoordtunnel dit weekend ’s nachts afgesloten

Foto: Pixabay; MableAmber

Van vrijdag 28 tot en met zondag 30 januari worden er werkzaamheden uitgevoerd in de Heinenoordtunnel. Het gaat opnieuw om de brandblusvoorziening.

De tunnel is komend weekend daarom ’s nachts afgesloten in de richting van Rotterdam. Om bij Rotterdam te komen zal je dus om moeten rijden. Houd rekening met deze omleidingsroutes en de extra reistijd die het oplevert.

De tunnel is van vrijdag op zaterdag afgesloten van middernacht tot 8.00 uur ’s ochtends. Op zondagochtend gaat de weg een uurtje later pas weer open, namelijk om 9.00 uur. De tunnelbuis en de oprit Oud-Beijerland is dan afgesloten voor al het verkeer.

Omleiding

Omdat de weg dus is afgesloten zijn er omleidingsroutes nodig voor het verkeer naar Rotterdam. Verkeer vanuit de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de N217 en de A16. Vanaf Goeree-Overflakkee, West-Brabant en Zeeland wordt je omgeleid via de A17 en de A16.

Afhankelijk van het tijdstip van de reis is het belangrijk om rekening te houden met een extra reistijd. Dat kan oplopen tot tussen de 10 en 30 minuten. Houd voor de actuele situatie ook de verkeersinformatie in de gaten.

Voor het verkeer richting Barendrecht/Rotterdam is de Kiltunnel tolvrij zolang de Heinenoordtunnel dicht is. Dit geldt alleen voor de rijrichting naar Rotterdam.

Werkzaamheden

Zo als eerder genoemd wordt er dit weekend gewerkt aan de brandblusvoorziening in de tunnelbuis. Er wordt ook gewerkt aan het verlagen van de waterdruk. Zodra dit klaar is wordt de brandblusvoorziening getest.

heinenoordtunnel-afsluitingen-28-op-29-en-29-op-30-jan-2022

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen