Duurzaamheidslening nu ook voor doe-het-zelvers!

Foto: Afbeelding van skeeze via Pixabay

Inwoners van Goeree-Overflakkee die hun woning willen verduurzamen moeten even opletten. Ook dit jaar kun je namelijk de duurzaamheidslening afsluiten bij de gemeente.

De gemeente wil op deze manier inwoners helpen bij het verduurzamen van hun huis. Sinds kort kunnen mensen die zelf hun huis verbouwen ook aanspraak maken op de lening. En daarnaast is het maximale bedrag verdubbeld. Vorig jaar kon je nog 12.500 euro lenen, dit jaar is dat 25.000 euro.

Met de duurzaamheidslening kunnen huiseigenaren tegen gunstige voorwaarden geld lenen. Daarmee kunnen ze energiebesparende aanpassingen aan hun woning bekostigen. Zo kun je geld lenen om zonnepanelen te plaatsen of je woning te isoleren. Hierdoor daalt de energierekening en stijgt de waarde van het huis.

Doe-het-zelvers

Een duurzaamheidslening aanvragen via de gemeente is al enige tijd mogelijk. Dat kon tot nu toe alleen worden aangevraagd als een professioneel bedrijf de werkzaamheden zou uitvoeren. Dat is nu voorbij. Nu is het ook mogelijk om de lening aan te vragen als je zelf te aanpassingen doet.

Op de website van de gemeente is meer te lezen over de lening en de voorwaarden.

Cookieinstellingen