CDA bezoekt Zeehondenopvang A Seal in Stellendam

Foto: PR CDA Goeree-Overflakkee

CDA Tweede Kamerlid Inge van Dijk bezoekt deze zomer de diverse parels van het land. En dus kwam ze op vrijdag 16 juli langs in Stellendam.

Bij Zoet of Zout voerde ze een gesprek met de lokale CDA’ers. Oud-wethouder en ondernemer Arend-Jan van der Vlugt was er ook bij. En directeur Eilandmarketing Michel de Bruin en CDA-Statenlid Michel Rogier sloten ook aan. Gezamenlijk bezochten zij Zeehondenopvang A Seal.

Meer dan stranden

Het eiland heeft meer te bieden dan alleen de mooie stranden bij Ouddorp. Wij eilandbewoners weten dat wel. Denk bijvoorbeeld aan de vele natuurgebieden op het hele eiland waar je kunt wandelen en fietsen. Maar ook kleinere strandjes en natuurspeeltuinen voor kinderen. Historische dorpen en havens. En uitjes als het Faunapark, het Streekmuseum en het Fort Prins Frederick.

Het CDA is dan ook bijzonder trots op één van de succesvolle projecten van oud-wethouder Van der Vlugt. Dat is natuurlijk de zeehondenopvang in Stellendam. Samen met restaurant Zoet of Zout trekt A Seal veel bezoekers uit de hele regio. Het is dan ook een leuke slechtweervoorziening voor toeristen én inwoners.

Toerisme en recreatie beter spreiden over het eiland

Bij alle recreatieontwikkelingen staat voor het CDA de maatschappelijke meerwaarde voorop. Toerisme is een belangrijke economische pijler voor het eiland. Op de kop van het eiland is de grens echter bereikt. Het CDA komt op voor behoud van het open landschap, de natuur en de onbebouwde kust, ruimte en rust.

Deze raadperiode heeft het CDA bereikt dat er geen nieuwe recreatieparken bij komen op de kop van het eiland. Ook mag er voor recreatiewoningen daar geen landbouwgrond meer worden onttrokken. Dit biedt kansen voor de rest van het eiland. Recreatie en toerisme kunnen daar een positieve impuls geven aan de leefbaarheid van de dorpen.

Dorpentour Stellendam en Melissant

Een week eerder was het CDA al op dorpentour in Stellendam en Melissant. Tijdens deze tour ontmoette het CDA veel verenigingen en organisaties die van maatschappelijke waarde zijn. Zowel voor hun eigen dorp als voor het hele eiland. Zo waren de lokale CDA’ers welkom bij een mooie vereniging als Scouting Goedereede in Stellendam. Ook Zorgtuin de Nollehof en de Nollestee in Melissant verwelkomde hen met open armen.

Bij de bakker in Melissant zag het CDA hoe de inwoners door de aanbieder van glasvezel werden geïnformeerd over mogelijkheden. Het mooie nieuws is inmiddels bekend dat Dirksland, Herkingen en Melissant glasvezelinternet krijgen. Een project waar wethouder Tea Both-Verhoeven zich hard voor inzet. Zo is het hele eiland straks klaar voor een toekomst met snel en stabiel internet.

Ook was CDA-raadslid Liesbeth Keijzer bij Nacht zonder Dak in Stellendam. Daar sliepen jongeren een nacht buiten om geld op te halen voor leeftijdsgenoten in Nepal. Daarnaast bezocht het CDA de vissershaven van Stellendam. De dag werd afgesloten bij een toernooi van Tennisclub Melissant.