Nieuwe website Kindpakket Goeree-Overflakkee

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

De gemeente Goeree-Overflakkee heeft de website voor het Kindpakket vernieuwd. De mogelijkheden zijn nu in één oogopslag helemaal duidelijk.

Het gaat om een soort webshop voor gezinnen met een laag inkomen. De nieuwe website wordt op 30 december gelanceerd. Dit betekent dat op die dag een paar uur geen gebruik kan worden gemaakt van de website van het Kindpakket.

Kindpakket

Eind 2018 introduceerde de gemeente het zogeheten Kindpakket. Dat was ter ondersteuning van ouders die van een laag inkomen moeten rondkomen. En dat terwijl ze ook kinderen hebben om voor te zorgen. Voor hen is het zonder een extra steuntje in de rug niet mogelijk om nodige spullen te kopen. Denk bijvoorbeeld aan een tablet voor school, lid worden van de voetbalvereniging of mee gaan met een schoolreisje.

Het Kindpakket is dat ‘steuntje in de rug’ voor deze gezinnen. Daarbij gaat het om bijna 600 kinderen in een gezin met een minimaal inkomen. In het pakket komen de eerdere regelingen van de gemeente samen. Deze worden aangevuld met initiatieven van lokale ondernemers, scholen, (sport)verenigingen en culturele instellingen. Op dit moment zijn er ruim 80 aanbieders actief.

Evaluatie

Een eerste evaluatie van het Kindpakket is gedaan. Daaruit kan de gemeente een jaar na de lancering concluderen dat het pakket duidelijk in een behoefte voorziet. Ruim 86 procent van de totale doelgroep blijkt inmiddels bekend met het Kindpakket.

“Het is mooi om te zien dat ouders en hun kinderen het Kindpakket al goed weten te vinden,” zegt wethouder Berend Jan Bruggeman. “Toch is dat voor ons niet genoeg. We willen dat de hele doelgroep op de hoogte is van de mogelijkheden. Ieder kind moet de ruimte krijgen om zich volledig te ontwikkelen, ongeacht zijn of haar achtergrond, de opleiding van de ouders of de financiële situatie.”

Update website

Ondanks het succes van het Kindpakket bleek ook dat de website verbeterd moest worden. Vooral om het aanvraagproces minder complex te maken. Dat is nu gebeurd. Het hele aanbod op goeree-overflakkee.mijnkindpakket.nl (zonder www) is voor iedereen zichtbaar. Zo kunnen zowel (potentiële) cliënten als aanbieders in één oogopslag zien wat de mogelijkheden zijn. Cliënten die recht hebben op het Kindpakket krijgen een account. Zij zien na het inlogproces welke onderdelen van het totale aanbod voor hen beschikbaar zijn.

De vouchers van 2019 kunnen niet meer in 2020 worden verzilverd. Voor 2020 worden nieuwe budgetten beschikbaar gesteld.

Animatie

Eerder dit jaar was er uit de raad de wens om het kind meer te betrekken. Juist zij kunnen namelijk  een ouder op het spoor zetten van het Kindpakket. Daarom is een aansprekende animatie gemaakt voor de jeugd van 12 tot 18 jaar. Dit filmpje wordt ingezet op onder andere scholen voor het voortgezet onderwijs. De animatie wijst hen op het Kindpakket, maar kan in de klas ook gebruikt worden om armoede bespreekbaar te maken.

Ook wordt momenteel gewerkt aan een nieuwe flyer over het Kindpakket. Deze worden op de basisscholen verstrekt aan nieuwe (en bestaande) leerlingen.

Voor vragen over het Kindpakket kunnen inwoners altijd terecht bij het Sociaal Meldpunt van de gemeente Goeree-Overflakkee, via 14 0187.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen