Speciale handeling Handelskade Oude-Tonge

Foto: PR Sustay

Er wordt druk gebouwd in de jachthaven van Oude-Tonge. Daarom was woensdag 4 december een goed moment voor een speciale handeling.

Het was aan wethouder Peter Feller om een plaquette in te metselen. Dat werd gedaan in een gebouw van het project Handelskade. De feestelijke handeling werd na afloop gevierd in hotel-restaurant Lely.

Handelskade

Het project bestaat uit twee gebouwen. Eén daarvan wordt ontwikkeld door Sustay. Zij creëren hiermee in Oude-Tonge 25 gasloze appartementen. De bouw ervan is in mei begonnen en is dit moment op de helft. Het is de bedoeling dat de appartementen half 2020 klaar zijn.

Wethouder Peter Feller was trots na het plaatsen van de plaquette. “Deze duurzame appartementen geven Oude-Tonge en de jachthaven extra cachet,” zegt hij. “Daarnaast bedienen ze ook een brede doelgroep. De toekomstige bewoners gaan volgend jaar heerlijk aan het water wonen. Dat zorgt ook meteen weer voor een enorme impuls qua doorstroming in de regio.”

Middenhuur

Joris Jansen is de ontwikkelaar van Sustay. Hij begeleidt als projectmanager het gebouw met huurappartementen. Hij benadrukt hoe belangrijk het middensegment is. “Middenhuur is de smeerolie van onze vastgelopen woningmarkt. Dankzij project Handelskade wordt het middensegment bediend en dat heeft een positief effect op andere doelgroepen. Elders zullen nu veel andere appartementen en eengezinswoningen vrijkomen voor doelgroepen die moeite hebben om iets te vinden. Dat is een hele positieve ontwikkeling.”

Het gebouw bestaat hoofdzakelijk uit driekamerappartementen, allen voorzien van een eigen balkon met magnifiek uitzicht op de jachthaven en natuur. De appartementen starten met een huurprijs van € 875,- per maand. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Sturm Makelaars, telefoonnummer 0111–411 114.

Plaatsen plaquette Handelskade Oude-Tonge

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen