Aanpak onrechtmatig gebruik gemeentegrond

Foto: Sam Fish

De gemeente Goeree-Overflakkee heeft hulp ingeschakeld van een extern bureau. Zij hebben onderzoek gedaan naar het onrechtmatig in gebruik nemen van gemeentegrond. Dit is zowel gedaan door bewoners als eigenaren in de gemeente.

Op basis van kadastrale kaarten en luchtfoto’s is een inventarisatie gemaakt. De uitkomst is dat er ruim 1.100 situaties zijn gesignaleerd waar mogelijk sprake kan zijn van onrechtmatig gebruik.

Gemeente Goeree Overflakkee heeft het voornemen aan het oneigenlijk gebruik een eind te maken. Dit willen ze doen door de grond te verkopen. Waar dit niet mogelijk is willen ze het verhuren aan de betreffende eigenaar/bewoner van het aangrenzende perceel. Als dit niet aan de orde is, dan wordt het perceel teruggebracht naar de oorspronkelijke kadastrale grens.

Ontruiming

Dit betekent dat de grond ontruimd wordt. Om beroep te kunnen doen op verjaring, ligt de bewijslast hiervoor bij de gebruiker van de grond. De gemeente start met de percelen, waar sprake is van een situatie waar meer dan 100 m2 gemeentegrond in gebruik is genomen. De bewoners/eigenaren van deze percelen worden in de komende maanden hierover geïnformeerd.

Na afronding van dit traject (eind 2019) worden de bewoners/eigenaren van percelen met minder dan 100 m2 in gebruik genomen grond geïnformeerd.

Meer informatie

De gemeente snapt dat er mensen zullen zijn met vragen over dit onderwerp. Daarvoor verwijzen ze iedereen door naar de website van de gemeente. Daar staan veelgestelde vragen over het onrechtmatig gebruik van de gemeentegrond.

Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan telefonisch contact op met de gemeente via 14 0187.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen