Monumenten gezocht voor Open Monumentendag

Foto: Pixabay; summa

Op zaterdag 14 september vindt op Goeree-Overflakkee weer de jaarlijkse Open Monumentendag plaats. En ook het eiland sluit zich aan bij het landelijke thema.

Dat thema is voor 2019 ‘Plekken van plezier’. Op dit moment werkt de gemeente hard  aan de samenstelling van het programma en de opening van de dag. Daarvoor schakelt de gemeente de hulp in van monumenteneigenaren.

Oproep

Ben jij eigenaar van een monument, of ken je iemand die dit is? En wordt dit monument tijdens Open Monumentendag opengesteld voor publiek? Neem dan contact op met de gemeente door een e-mail te sturen naar Hugo Verweij; [email protected]. Zet in deze mail een stukje tekst van maximaal 150 woorden en één foto van 1 tot 3 MB. Deze informatie wordt opgenomen in de informatiekatern die verschijnt op dinsdag 10 september. Deze katern vormt de bijlage van het Groot Goeree-Overflakkee.

Opening Monumentendag

De opening van de Open Monumentendag vindt dit jaar plaats op 14 september bij de Menheerse Werf in Middelharnis. De officiële handeling zal verricht worden door wethouder Berend Jan Bruggeman. Na die opening start een publieksevent dat in het teken staat van basisschoolleerlingen.

Plekken van plezier

Passend bij het landelijke thema wordt dit jaar nadrukkelijk aandacht besteed aan de plekken van plezier. Dat zijn locaties binnen de gemeente waar mensen vroeger voor ontspanning en vermaak naartoe gingen. Een voorbeeld daarvan is speeltuin de Flipjes in Ouddorp of de muziektent aan het Beneden Zandpad in Middelharnis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen