Kamerleden brengen werkbezoek aan Flakkee

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Tweede Kamerleden Madeleine van Toorenburg (CDA) en Chris van Dam (CDA) brachten op vrijdag 5 juli een werkbezoek aan de gemeenten Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland.

Zij spraken met burgemeesters Ada Grootenboer-Dubbelman en Gerard Rabelink. Ook was er contact met de teamchefs van de politie van beide gemeenten. Zo werd er onder meer gesproken over de enorme uitdagingen tijdens het recreatieseizoen op het gebied van openbare orde en veiligheid.

Meer meldingen en hulpvragen in de zomer

Na het welkomstwoord van burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman presenteerde de politie cijfers over de stijging van het aantal meldingen en hulpvragen tijdens het zomerseizoen. Daarna maakte het gezelschap een ronde over de Brouwersdam. Burgemeester Gerard Rabelink sloot daarna het werkbezoek af.

Waarborgen openbare orde en veiligheid

De gemeenten Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland vragen al jaren aandacht voor de inzetbaarheid van de politie. Bij de verdeling van de inzet wordt onvoldoende rekening gehouden met de werkelijke situatie. Beide gemeenten hebben als gevolg van recreatie en toerisme structureel te maken met het verblijf van vele bezoekers en tijdelijke inwoners. Tijdens de zomermaanden is er zelfs sprake van een verdrievoudiging.

Recreanten en toeristen zijn uiteraard van harte welkom, maar hun verblijf leidt wel tot meer veiligheidsrisico’s. Daarnaast spelen er nog andere factoren een rol bij de beschikbaarheid en inzetbaarheid van de politie. Onderdeel daarvan zijn de grootte van het gebied en de capaciteit en inrichting van de wegen.

“Met veel creativiteit proberen wij met elkaar steeds weer invulling te geven aan voldoende borging van de openbare orde en veiligheid,” laten beide burgemeester weten. “Hierin investeren we veel capaciteit en financiële middelen. Bijvoorbeeld in de samenwerking bij de inzet van Duitse politieagenten en vrijwillige politieagenten tijdens de zomermaanden. Maar de rek is daar ver uit. We pleiten dan ook voor een herijking van de criteria voor de verdeling van de politie-inzet in onze regio’s.”

'

Reacties

article
14900
Kamerleden brengen werkbezoek aan Flakkee
Tweede Kamerleden Madeleine van Toorenburg (CDA) en Chris van Dam (CDA) brachten op vrijdag 5
https://goeree-overflakkee.nieuws.nl/gemeente/14900/kamerleden-brengen-werkbezoek-aan-flakkee/
2019-07-08T08:17:55+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/120/2019/07/07105033/foto-werkbezoek.jpg
Ouddorp, Tweede Kamer, Werkbezoek
Gemeente, Nieuws