De Twee van Flakkee zijn er voor iedereen

Foto: PR AWP

Tegelijk met de verkiezingen van de Provinciale Staten van Zuid-Holland op 20 maart zijn er verkiezingen voor het algemeen bestuur van het Waterschap Hollandse Delta.

Eén van de partijen waarop gestemd kan worden tijdens deze verkiezing is de AWP. Dat is een landelijke groepering en is de enige partij bij de waterschappen die geen binding heeft met politiek Den Haag. De slogan is dan ook ‘Wel deskundig en niet politiek’.

Bij de AWP staat de inwoner voorop. “Natuurlijk vinden we natuur en landbouw belangrijk maar wij vinden dat binnen ons gebied de inwoners in steden en dorpen op een aantal fronten niet altijd even goed gehoord worden,” laat een woordvoerder van de partij weten. “AWP streeft er naar om de komende periode de stem van onze inwoners meer te laten horen. De afgelopen zomer met ernstige droogte, de extreme hoosbuien, de klimaatverandering en de stijgende zeespiegel vraagt een andere aanpak van de waterschappen.”

Twee van Flakkee
Op de kandidatenlijst van de AWP staan de Twee van Flakkee; Diederik Duijser en Fred Prins. Diederik Duijser is geen onbekende op het eiland. Als beleidsadviseur Water bij de gemeente Goeree-Overflakkee kent hij alle aspecten van het water die op het eiland spelen. Hij wil zich binnen het waterschap sterk maken om die belangen te behartigen. “Wat mij aanspreekt aan de AWP, is dat het uitgangspunt water is en niet een politieke motivatie. Daardoor is er geen vertroebeling met standpunten op gemeentelijk, provinciaal of landelijk niveau,” laat Duijser weten.

Fred Prins is een specialist op het gebied van klimaatadaptatie en decentraal watermanagement en maakt zich sterk om het eiland klimaatrobuust te maken en droog te houden. Dit heeft hij, namens de AWP, de afgelopen vier jaar gedaan binnen het waterschap in de commissie ‘Water, wegen en vergunning’. “De AWP vertegenwoordigt voor mij een belang waar eigenlijk iedereen zich hard voor zou moeten maken,” vindt Prins. “We leven onder de zeespiegel en goed watermanagement is dus voor ons allemaal essentieel!”

AWP ‘Niet politiek, wel deskundig’, lijst 9 www.stemAWP.nu

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen