Wyatt Easterling in New Harvest Inn

Foto: PR Clementine

De Goereese zangeres Clementine heeft een album opgenomen in Nashville: Letting Go. Deze is geproduceerd door Nashville’s hit songwriter, producer & performer Wyatt Easterling. De  samenwerking is zo goed bevallen dat ze nu vaker internationaal als duo optreden.

Wyatt komt in juni naar Nederland en zal samen met Clementine een paar concerten geven. Op vrijdag 24 juni geeft hij een intiem concert bij New Harvest Inn te Ouddorp. De afgelopen 2 jaar heeft hij gewerkt aan zijn nieuwe album ‘From Where I Stand’. Deze gaat hij voor het eerst hier spelen.

Carrière

Als hoofd A&R bij Atlantic Records tekende Wyatt een aantal van de grootste namen in de country muziek. Denk aan John Michael Montgomery, Tracy Lawrence, Michael Johnson and Neal McCoy. Hij begon ook te werken als producer. Zo leidde hij Montgomery’s debut album ‘Life’s A Dance’ tot een indrukwekkende sales hoogte van 3 miljoen verkochte albums.

Na Atlantic startte Wyatt Bugle Publishing Group met partner Miles Copeland, (Sting). Daar tekende hij een aantal artiesten zoals Keith Urban en Paul Thorn. Bij Bugle produceerde Wyatt Thorn’s debuut album ‘Hammer and Nail’. Hij gaf zo de toekomstige superster Urban zijn eerste record deal.

Het Kasteel

Gedurende deze periode hadden Wyatt en Miles het innovatieve idee om een kasteel in het zuiden van Frankrijk om te turnen als schrijvers’ den genaamd ‘Het Kasteel’. Ze koppelden daar Nashville’s songwriters met artiesten zoals Carole King, Cher, Peter Frampton en Olivia Newton John.

Na een paar jaar was Wyatt toe om weg te gaan uit de publishingwereld. Hij tekende zelf als schrijver bij DreamWorks Publishing, API en EMI waar veel van zijn songs opgenomen werden. Denk aan zangers als Dierks Bentley en Joe Diffie. Zo werd ook de prachtige title track van Bentley’s album ‘Modern Day Drifter’ opgenomen dat multi-platinum werd verkocht.

Ouddorp

Tegenwoordig omarmt hij het leven weer als troubadour. Gefocust op het brengen van zijn muziek en verhalen direct aan het publiek. Dat komt hij op vrijdag 24 juni laten zien aan het publiek van New Harvest Inn. Het optreden begint om 20.00 uur, de deuren openen een uur eerder. De entree bedraagt 10 euro per persoon, tickets zijn vooraf te koop bij New Harvest Inn.

Cookieinstellingen