SummerAcademy – Stadswandeling Middelharis

Foto: Sam Fish

SummerAcademy – Stadswandeling Middelharnis

Op vrijdag 14 augustus kun je in het kader van de SummerAcademy een stadswandeling maken door Middelharnis.

Wandel mee door de geschiedenis van het dorp, onder begeleiding van een gids leer je alles! Door de verhalen die worden verteld, komt de geschiedenis tot leven. Je gaat je omgeving met andere ogen bekijken. Een rondleiding door Middelharnis is geschikt voor jong en oud, inwoners en toeristen. Het is een uitgelezen kans om meer te weten te komen over dit mooie tweelingdorp.

Wat weet je na de rondwandeling? Je herkent het patroon van de opbouw van een Flakkees dorp met een Voorstraat en een Ring. Je hoort onverwachte verhalen bij de gotische Sint Michaelskerk. Vrouwe Justitia bekijk je voortaan met andere ogen en er worden verhalen verteld over de haven met zijn vissersverleden. Kortom tal van wetenswaardigheden die voor een ieder leuk zijn om te weten en die op verjaardagen naverteld kunnen worden.

Meedoen

In verband met de corona-maatregelen is het verplicht om je vooraf aan te melden. Dat kan via de website van de bibliotheek. Meedoen kost € 5,- per persoon, de wandeling start bij de bibliotheek in Middelharnis. Je bent onderweg van 10.00 tot 11.30 uur.