Informatiemiddag Windpark Kroningswind

Foto: PR Windpark Kroningswind

Op zaterdag 14 mei is er een informatiedag over Windpark Kroningswind. Kom je ook?

De informatiedag duurt van 10.00 tot 15.00 uur in de Kroningspolder aan de Halsweg in Melissant.

Windpark Kroningswind

De bouw van Windpark Kroningswind in de Kroningspolder is in volle gang. De 19 windturbines leveren straks voor ongeveer 65.000 huishoudens stroom. De afgelopen tijd zijn onder andere de 19 funderingen gerealiseerd. Ook is de bekabeling aangelegd van het windpark naar het Stedin hoofdverdeelstation in Middelharnis. Nu worden de windturbineonderdelen in delen geleverd en de turbines opgebouwd. Een mooi moment om iedereen uit te nodigen om op zaterdag 14 mei tussen 10.00 en 15.00 uur een kijkje te nemen op het windpark.

Informatiedag

Tijdens deze dag word je ontvangen bij het substation aan de Halsweg in Melissant. Je komt daar van alles te weten over hoe het windpark tot stand is gekomen. Er staan diverse kraampjes waar je vragen kunt stellen over de bouw, veiligheid, de verdere planning, ecologie, Windfonds Goeree-Overflakkee en nog veel meer. Ook is er wat leuks te doen voor kinderen. En vanaf deze locatie kun je met een pendelbus naar een windturbinelocatie. Daar kun je turbine-onderdelen van dichtbij bekijken.

Primeur

Tijdens deze dag is er ook een primeur. De organisatie presenteert het vogeldectectiesysteem dat ingezet gaat worden. Dit systeem moet er voor zorgen dat er minder vogelslachtoffers vallen. Tijdens de informatiemiddag wordt uitgelegd hoe dit werkt.

Praktische informatie

Datum: zaterdag 14 mei
Tijd: Vrije inloop tussen 10.00 – 15.00 uur (aanmelden is niet nodig)
Locatie: Parkeren en verzamelen bij Halsweg in Melissant
Route: Om bij de locatie aan de Halsweg in Melissant te komen, volg je de borden WTG 1 t/m 5 en de instructies van de verkeersregelaars die je onderweg tegenkomt.

Kijk op www.kroningswind.nl voor meer informatie.

Cookieinstellingen