Havenconcert Weekend

Foto: Stichting Havenconcert Goedereede

Het weekend van 1 en 2 juli klinkt op dit moment misschien nog erg ver weg. Toch is dat niet voor iedereen het geval. De organisatie van het Havenconcert Goedereede is namelijk al druk bezig.

De afgelopen tijd is de website helemaal vernieuwd en is er al veel moois op het programma gezet. En dus laat de organisatie van zich horen. Ze willen dit namelijk niet nóg langer voor zich moeten houden. En dus kun jij bij deze meegenieten van al het moois dat eraan zit te komen. Pak je agenda er maar vast bij.

Havenconcert Junior

Het weekend begint op vrijdagochtend 1 juli om 11.00 uur. Dan start het Havenconcert Weekend met het Havenconcert Junior. Basisschoolleerlingen van de groepen 4 en 5 mogen dan klassikaal het concert bijwonen. Ze mogen dan genieten van de interactieve voorstelling ‘Be Mozart’. Acteur Ton Meijer vertelt en speelt het leven van Wolfgang Amadeus Mozart. Vier musici spelen hierbij zijn prachtige muziek. En dit allemaal vanaf het ponton in de haven.

Meijer neemt de kinderen mee in de wereld van het wonderkind Mozart. Ongemerkt kruipt hierbij de muziek van de componist in je oren om nooit meer te verdwijnen.

Havenconcert Open Podium

Er is een nieuw onderdeel toegevoegd dit jaar, een experiment. Namelijk het Havenconcert Open Podium op vrijdagavond 1 juli. Het eiland barst van het muzikale talent. Iedereen krijgt nu de kans om op te treden op dit bijzondere podium. Denk bijvoorbeeld aan talenten van de muziek- en/of dansschool. Maar ook (school)bandjes, amateur zanggezelschappen. Iedereen en elk genre is uitgenodigd om zich op te geven voor deze avond.

De organisatie stelt de programmering samen om het publiek een gebalanceerd en gevarieerde avond te bieden.

Havenconcert Muziekdag

Op zaterdag 2 juli is er van 10.00 tot 16.00 uur de Havenconcert Muziekdag. Op verschillende locaties op het eiland kunnen muziekverenigingen activiteiten organiseren. Deze sluiten allemaal aan op het Havenconcert Junior en zorgen hopelijk voor een nieuwe aanwas van jeugdleden. Denk aan demonstraties van instrumenten, inloopconcerten en gratis proeflessen.

Havenconcert

Op zaterdagavond 2 juli start om 20.00 uur het grote spektakel: het Havenconcert. Dit is een half uurtje later dan eerdere edities. De Markt rond de haven wordt die avond één groot gezellig terras. Dit is natuurlijk in samenwerking met de Goereese horeca.

Koninklijke Fanfare Apollo uit Goedereede opent deze veertiende editie van het Havenconcert. Zij staan deze avond onder leiding van dirigent Alex Thyssen. En het bestuur is super trots dat niemand minder dan de internationaal vermaarde harpist Lavinia Meijer als tweede het ponton betreedt. Zij geeft soloconcerten in zalen over de hele wereld. Van Carnegie Hall in New York tot de Berliner Philharmonie. En nu wordt het Havenconcert in Goedereede ook aan die lijst toegevoegd.

Gerard Alderliefste & Friends zullen tot slot het publiek in Franse sferen brengen. De achtmansformatie brengen een scala aan overbekende Franse chansons. Met hopelijk schitterend weer wordt dit een avond om nooit te vergeten.

Steun

Alle evenementen van het Havenconcert Weekend zijn gratis toegankelijk. Dat is echter alleen mogelijk door hulp van de mensen thuis. Om deze evenementen te kunnen organiseren, is de stichting afhankelijk van donaties, giften en subsidies. Wie het Havenconcert een warm hart toedraagt en ook donateur of vriend wil worden, kan terecht op de nieuwe website. Daar is een knop om veilig een donatie te doen. Elke bijdrage, klein of groot, wordt enorm op prijs gesteld.

Cookieinstellingen