Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: Willem Schalekamp

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist.

Koersballen
Het ouderenwerk van Stichting ZIJN is gestart met een nieuwe koersbalclub in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. Koersballen is enigszins te vergelijken met jeu de boules. Alleen wordt jeu de boules buiten gespeeld en koersballen binnen. Bij jeu de boules worden de ballen min of meer gegooid en bij koersballen mogen ze alleen gerold worden.

Dinsdagmorgen van 09.30 uur tot 11.30 uur kunt u terecht om gezellig samen in beweging te zijn, een kopje koffie of thee te drinken en eventueel nog een kopje soep.
U bent van harte welkom in het Wijkcentrum. Aanmelden kan bij het ouderenwerk: tel.nr. 483366 of e-mail [email protected]

Filmhuis: Life, Animated
Woensdag 4 april de indrukwekkende film ‘Life, Animated’ van regisseur Roger Ross Williams in het Diekhuus in Middelharnis. Deze film wordt vertoond om aandacht te geven aan de week van autisme.

Stichting ZIJN – Diekhuus, Rabobankzaal – Beneden Zandpad 7 in Middelharnis.
woensdag 4 april 2018 / 20.00 uur
€ 6,50 / Filmhuisleden en CJP € 5,00
www.hetdiekhuus.nl

Deze film is geschikt voor alle leeftijden / genre documentaire, animatie

Meer informatie

Inleveren breiwerk Ouddorp
Woensdag 4 april kunt u om 14.00 uur de gebreide en gehaakte wanten, mutsen en sjaals inleveren bij de 55+ club in de Dorpstienden in Ouddorp.

Op 11 oktober is het breien en haken gestart bij de club. De kledingstukken zijn bedoeld voor kinderen in Roemenië. Jantina Breur-Mastenbroek leidt kinderclubs met kinderen tussen 4 en 12 jaar. Ze is uitgezonden via Stichting Kimon, Kinderhulp Mondiaal. De kinderen komen uit arme gezinnen en kunnen de warme accessoires goed gebruiken in dit koude klimaat. Claudia Flikweert komt de wantjes en mutsen in ontvangst nemen en iets vertellen over het werk van Jantina in Roemenië.

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen Joke van Dam tel. 0187 682319. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN tel. 0187 483366 e-mail: [email protected]

LEES OOK: Autisoos op 6 april

Filmhuis: Maudi
Donderdag 5 april in Filmhuis Middelharnis ‘Maudie’ van regisseur Aisling Walsh. Ontroerend drama over het huwelijk tussen Canadees volksschilder Maud Lewis (Sally Hawkins) en haar man Everett (Ethan Hawke).

Stichting ZIJN – Diekhuus, Rabobankzaal – Beneden Zandpad 7 in Middelharnis.
donderdag 5 april 2018 / 20.00 uur
€ 6,50 / Filmhuisleden en CJP € 5,00
www.hetdiekhuus.nl

Deze film is geschikt voor 12 jaar en ouder / genre romantiek, drama, biografisch

Meer informatie

Koppelklaverjassen
De Plaatselijke commissie Den Bommel (stichting ZIJN) organiseert op donderdag 5 april a.s. een koppelklaverjasavond in Bommelstee, Schaapsweg 34 in Den Bommel.

De avond is van 19.30 uur tot 22.30 uur. De kosten voor deze avond zijn € 1,75 per persoon. Voor verdere info: Carla Gebraad
telefoon 0187 61 13 97.

Toneelavond
Toneelvereniging “Gunda” uit Nieuwenhoorn speelt “Zwerfvuil” van auteur Maurits Keyzer.

De vereniging geeft twee optredens, namelijk op 6 en 7 april in de Melishof te Melissant. De deuren openen om 19.30 en het toneelstuk start ongeveer een half uur later rond 20.00 uur. Toegangskaarten zijn € 7,50 per stuk en zijn verkrijgbaar bij de COOP, in de Melishof of te bestellen via [email protected]

In een oud, verlaten kantoorpand woont een bonte groep zwervers. De gemoederen lopen hoog op met de komst van een deftige dame.Zij is gevlucht voor haar dominante echtgenoot, een beroemd politicus. Wanneer zij tot overmaat van ramp smoorverliefd wordt op een van de zwervers, is de chaos compleet.

LEES OOK: Opening nieuw atelier-galerij in Stad aan ’t Haringvliet

Cabaret: Tom Lash
Vrijdag 6 april speelt cabaretier Tom Lash zijn voorstelling ‘Uit vrije wil’ in de theaterzaal van het Diekhuus in Middelharnis.

Hoe objectief zijn mensen? Hoe goed zijn ze in het vormen van een mening zonder dat ze door anderen worden beïnvloed? Kortom: hoe vatbaar is men voor manipulatie? Waarschijnlijk denk je als je dit leest: ‘Ik ben daar niet gevoelig voor’. Maar je zit er naast. Alleen wil je dat niet zien. Dus wordt het tijd dat iemand je met de neus op de feiten drukt. De waarheid door een trechter bij je naar binnen giet tot je niet anders meer kunt dan het aan jezelf toegeven. Dat gaat deze voorstelling met je doen. En jij gaat er heen. Uit vrije wil.

Stichting ZIJN – Diekhuus, Beneden Zandpad 7 in Middelharnis
€ 13,00 / Foyer / 20.15 uur
reserveren www.hetdiekhuus.nl

Meer informatie

Repaircafé Middelharnis
Op zaterdag 7 april is het Repaircafe actief in de locatie Goed voor Goed Kringloopcentrum aan de Simon Stevinweg 49 in Middelharnis van 10.00 tot 13.00 uur.

Kaarttoernooi
Op zaterdag 7 april organiseert het Ouderenwerk van Stichting ZIJN in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis, een open kaarttoernooi.

Hier zijn jong en oud welkom om hun spelvaardigheid in het jokeren en klaverjassen met elkaar te meten. Uiteraard zijn er lekkere
prijzen te winnen, veelal in de voedingssfeer. In de pauze is er een kleine verloting; 6 bonnen voor € 2,50.

U bent welkom vanaf 13.00 uur, om 13.30 uur begint het toernooi. De deelnemersprijs is € 3,00 per persoon en is inclusief een kopje koffie. Voor meer informatie kunt u bellen met het Wijkcentrum tel. 0187-483366.

Kindertheater Houten Kaap
Zaterdag 7 april is het podium van strandtheater Houten Kaap voor Joes Boonen, bekend van de tv-serie ‘Huis, tuin en keukenavonturen’ van Dirk Scheele en de theatervoorstelling ‘Dikkie Dik en de taart’. Om 11.00 uur speelt zij de vrolijke, interactieve voorstelling ‘Ik zou wel een kindje lusten’ voor kinderen vanaf 2 jaar.

Een gevarieerd optreden waarbij de kinderen luidkeels mee kunnen zingen en dansen! En ook al is het een beetje spannend… er worden geen kindjes opgegeten!

Kaartjes voor deze voorstelling kosten €8,50 en zijn online verkrijgbaar via de website of te reserveren via [email protected]. Zie de website en de Facebookpagina voor meer leuke (kinder)voorstellingen!

Meer informatie 

LEES OOK: De Tulpenwandeltocht komt snel dichterbij!

Muziekcafé: Jamsessies
Zondag 8 april de laatste MuziekCafé in de foyer van het Diekhuus dit culturele seizoen. Er is dan een Jamsessie waar iedereen aan mee kan doen.

Een aantal bekende musici uit de blues wereld zullen de basisbezetting vormen samen met een hele goede blueszangeres, en onder leiding van Hank de Held. Aanvulling vanuit het publiek is van harte welkom. De basisbezetting zal bestaan uit drums, basgitaar, keyboard en sologitaar. Hank stelt zijn professionele geluidsinstallatie beschikbaar. Diverse titels van soul, blues, funk en jazz zijn al toebedeeld aan de bandleden, zodat een divers programma de revue gaat passeren.

Stichting ZIJN – Diekhuus, Beneden Zandpad 7 in Middelharnis
zondag 8 april 2018 / Foyer / 15.00 uur
€ 5,00 / tot 12 jaar € 2,50
Reserveren www.hetdiekhuus.nl

Reacties