Ontdek de Stellendamse natuur met de bibliotheek!

Foto: Pixabay; Couleur

De bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert elke maand tal van interessante workshops, lezingen en andere activiteiten. En er is weer een lijstje bekend!

Voor de komende tijd staat er veel op het programma om iedereen nóg slimmer te maken. Denk aan een cursus Spaans voor op vakantie. En er is een cursus DigiVitaler. Maar daarnaast neemt de bibliotheek je ook nog eens mee naar buiten voor een kruidenwandeling! En een schrijfster geeft een boekpresentatie!

Aanmelden voor een of meer activiteiten kan via de website van de bibliotheek. Je kunt natuurlijk ook even binnenlopen bij een bibliotheek bij jou in de buurt.

Vakantiecursus Spaans

Op 11 mei start de vakantiecursus Spaans in Bibliotheek Middelharnis. Deze korte cursus bestaat uit 5 lessen en is handig om kennis te maken met een nieuwe taal. Met deze cursus kun je je verstaanbaar te maken op vakantie. Tijdens deze korte vakantiecursus leert Yamille Lara, docent en tevens zelf van Colombiaanse kom af, je de Spaanse taal. De cursus bestaat uit 5 lessen en start op woensdag 11 mei van 19.00 tot 20.30 uur. Kosten voor leden is € 57,- en € 60,- voor niet-leden.

Kruidenwandeling Scheelhoekbos Stellendam

Tijdens deze kruidenwandeling vertelt Thea Boom-Legierse alles over de geneeskrachtige kruiden. Deelnemers van deze activiteit leren de geneeskrachtige kruiden herkennen en komen erachter wanneer deze eetbaar of giftig zijn. Thea is sinds 1998 praktiserend natuurgeneeskundig therapeut in Hellevoetsluis en heeft natuurbeleving als passie.

Wandel mee op woensdag 11 mei van 10:00 tot 11:30 uur. Het verzamelpunt van deze kruidenwandeling voor de parkeerplaats bij Meester Snijderweg ter hoogte van de vogel uitkijk hut Tij. Kosten zijn € 15,- per persoon.

Cursus DigiVitaler

In deze cursus maak je in vier lessen kennis met digitale zorg en leer je er mee werken. Het lesprogramma bestaat uit een les over Thuisarts.nl, het videoconsult en de patiënten portals van de huisarts en het ziekenhuis. Deelnemers kunnen gebruik maken van een laptop van de bibliotheek of hun eigen laptop of tablet meenemen. De cursus start op donderdag 12 mei  en duurt van 15.00 tot 17.00 uur in Bibliotheek Middelharnis.

Deelname is gratis, maar meld je wel van te voren aan in de bibliotheek, via [email protected] of telefonisch via 06 25 50 89 91.

Boekpresentatie schrijfster Geertje van Rossum

Op vrijdag 6 mei is er een boekpresentatie van schrijfster Geertje van Rossum. Geertje komt zelf uit Middelharnis en schreef het boek ‘En nu wacht het allemaal op mij- verhalen van een therapeut’. Ze is gelukscoach en vertelt deze avond verschillende verhalen van mensen die ze tegenkwam in haar therapieruimte. Ze zet verhalen in tijdens haar sessies en ziet bijzondere resultaten. De boekpresentatie is van 19.30 tot 20.30 uur in Bibliotheek Middelharnis. Deze activiteit is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen