Verbeter je digitale vaardigheden met een cursus

Foto: Sam Fish

Wil jij dit jaar investeren in jezelf? En wil je in dat kader je digitale vaardigheden een boost geven? Dan kun je in de bibliotheek in Middelharnis terecht voor een cursus!

Het digiTaalhuis biedt je de komende tijd twee verschillende cursussen aan om je op digitaal gebied wat bij te brengen. Zo kun je meedoen aan de cursus Digisterker. Maar je kunt ook meedoen aan de cursus Klik & Tik voor je laptop. Hieronder leggen we precies uit wat de cursussen precies inhouden.

Cursus Digisterker

Tijdens de cursus Digisterker leer je in vier lessen omgaan met je DigiD. Je leert welke websites van de overheid je kunt raadplegen en gebruiken. Bijvoorbeeld om afspraken te maken, gegevens in te zien of toeslagen aan te vragen. Bij de cursus hoort een werkboek, zodat je ook thuis verder kunt oefenen.

De cursus bestaat in totaal uit vier lessen en is te volgen op donderdag 10, 17, 24 februari en 3 maart. De cursus wordt gehouden in de Bibliotheek Middelharnis van 15.00 tot 17.00 uur. Deelnemers kunnen een eigen laptop meenemen of er een gebruiken van de bibliotheek.

Cursus Klik & Tik laptop

Wil je handiger worden met je laptop? Kom dan naar deze cursus. Klik & Tik is een oefenprogramma dat via filmpjes stap voor stap uitlegt hoe de pc en internet werken. Maar ook hoe je formulieren invult en websites leest. Je werkt in je eigen tempo en wordt begeleid door een ervaren vrijwilliger. De cursus bestaat uit verschillende onderdelen waarin je diverse dingen leert. Denk aan typen, mailen, surfen op het internet, omgaan met sociale media, internetbankieren en meer!

De cursus bestaat uit acht lessen en is te volgen op: vrijdag 4, 11, 18, 25 februari en 4, 11, 18, 25 maart. Ook deze cursus wordt gehouden in de Bibliotheek Middelharnis  en duurt van 10.00 tot 12.00 uur. Deelnemers kunnen een eigen laptop meenemen of een laptop van de bibliotheek gebruiken. Het gebruik van eigen oortelefoontjes of een headset is verplicht.

Aanmelden

Deelname is voor beide cursussen gratis maar meld je wel van te voren aan. Dit kan door een e-mail te sturen naar digitaalhuis@[email protected] of telefonisch via 06 25 50 89 91. Het is ook mogelijk om je aan te melden bij de balie in de bibliotheek of via de agenda op de website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen