Waterpoort zoekt nieuwe toeristische ambassadeurs

Foto: IVN Natuureducatie

Waterpoort gaat het huidige gastherennetwerk in 2022 uitbreiden. Op dit moment zijn er ruim 50 recreatieondernemers actief als trotse gastheer of gastvrouw.

Waterpoort is hét samenwerkingsverband tussen de drie provincies, zes gemeenten en vele andere organisaties rond het Volkerak-Zoommeer. Komend jaar hopen ze 20 tot 25 nieuwe toeristische ambassadeurs te verwelkomen. Dit doen ze met behulp van een speciale cursus van IVN Natuureducatie.

Natuur en erfgoed als recreatief uithangbord

De aanwezigheid van natuur en erfgoed zijn steeds vaker belangrijke factoren voor recreanten. Het kan een belangrijk weegpunt zijn in de beslissing voor een verblijf of uitstapje. Recreatie- of horeca ondernemers in Waterpoort kunnen daar de vruchten van plukken. Zij kunnen hun omgeving meer benutten als aantrekkelijk uithangbord.

Zij kunnen daarvoor deelnemen aan de cursus Gastheer van het Landschap. Daarin leren zij in vier middagen allereerst hun gebied beter kennen. Van de ontstaansgeschiedenis tot actuele ontwikkelingen. En van bijzondere flora en fauna in Waterpoort tot mogelijkheden om het gebied te beleven. Excursies en opdrachten zijn onderdeel van de cursus.

Na de cursus ontvangt elke ondernemer een gevelbordje. Daarna kun je met het nieuwe netwerk samenwerken aan producten en activiteiten. Samen kun je de regio rondom het Volkerak-Zoommeer toeristisch-recreatief steviger op de kaart zetten.

Meedoen

De cursus zou eigenlijk in het najaar starten. Vanwege corona is die start echter uitgesteld tot 7 maart 2022. De afronding van de cursus is nog voor de start van het nieuwe seizoen. Er zijn al voldoende deelnemers om te kunnen starten, maar er is nog plek voor extra cursisten.

Aanmelden kan via de website van IVN Natuureducatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen