Piets weerbericht: Waarschuwing voor komende dagen

Foto: Pixabay; DashaKudryavtseva

Het wordt bijna vaste prik. Maar in het weerbericht van vandaag zit weer een verkeerswaarschuwing. Niet alleen voor vandaag, deze waarschuwing geldt voor de komende dagen. Het kan namelijk goed mistig worden.

Door Piet Paulusma

Vandaag is het bewolkt met kans op wat lichte regen of motregen. Vanmiddag blijft het meest of helemaal droog. Overdag halen we de dubbele cijfers met zo’n 10 à 11 graden. De wind komt uit het zuiden tot zuidwesten en is matig. In de kustgebieden is deze in vlagen echter vrij krachtig. Zo kan er soms windkracht 5 gemeten worden. In het Waddengebied zelfs vlagen in kracht 6.

Vanavond en vannacht is het bewolkt weer met wat regen en motregen. Wel zitten er droge perioden tussen. De temperaturen liggen dan zo rond de 7 graden. Het kan nevelig worden en er is kans op mist.

Dinsdag tot en met donderdag

Dinsdag wordt het ook een dag met veel bewolking. Wel blijft het overwegend droog. De zon komt er opnieuw niet of nauwelijks aan te pas. Overdag liggen de temperaturen rond de 9 of 10 graden. De zuidwestenwind is zwak tot matig. In de avond en nacht blijvend bewolkt met in de nacht 5 of 6 graden. Er waait dan een zwakke tot matige wind uit het zuidwest.

Woensdag verandert er maar weinig. Het is dan wederom een dag met bewolking en 8 of 9 graden. De wind komt uit het westen tot zuidwesten en is matig in kracht. In het Waddengebied kan hij af en toe vrij krachtig zijn. Op donderdag en vrijdag is er veel bewolking en is het mistig. Er is dan ook kans op wat regen of motregen. De temperatuur ligt overdag zo rond de 9 graden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen