Zing mee of verbreed je kennis met de bieb

Foto: PR Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta

De bibliotheek is bij uitstek dé plek om een boek te vinden dat bij je past. Maar de bibliotheek is tegenwoordig veel meer dan dat.

Je kunt er namelijk ook terecht voor activiteiten. Zo kun je meezingen met het aanschuifkoor en je kennis verbreden tijdens het biebcollege. Wie wil dat nou niet?

Aanschuifkoor

Een feestelijke ontmoetingsplek is het aanschuifkoor. Zing mee met klassiekers die iedereen wel kent. Of je nu wel of niet kunt zingen, dat maakt hier helemaal niet uit. Het belangrijkste is dat je plezier maakt met muziek. En dat doe je samen met anderen die ook plezier hebben in zingen.

Het aanschuifkoor is iedere tweede donderdag van de maand te vinden in het Diekhuus in Middelharnis. De eerstvolgende is dus al op donderdag 14 oktober! Het zingen begint om 14.00 uur.

Biebcollege

Op dinsdag 26 oktober geeft Alexandre vanden Berg een lezing over de kerktoren van Ouddorp. Alexandre is lid van Historische Vereniging de Motte en weet alles over de geschiedenis van de toren. Na jarenlang onderzoek naar de archeologie en historie is het nu mogelijk om met nieuwe inzichten het verhaal van de kerktoren te vertellen. Ook leer je alles over zijn plaats in de geschiedenis van het dorp.

De lezing duurt van 14.00 tot 16.00 uur en vindt plaats in de bibliotheek van Ouddorp. De entree bedraagt € 7,50 per persoon. Ben je lid van de bibliotheek? Dan krijg je € 2,50 korting.

Aanmelden

Voor alle activiteiten kun je je aanmelden via de website van de bibliotheek. Maar je kunt ook naar de balie van een bibliotheek bij jou in de buurt.