Dit is de Bestseller Top 60 van week 32 in 2021

Foto: Afbeelding van Pexels via Pixabay

Elke week publiceert de stichting CPNB een lijst van de 60 populairste boeken van dat moment. Dit is de lijst van week 32 in 2021.

Horrorschrijver Stephen King is met zijn nieuwe boek hoog binnengekomen in de Bestseller top 60. Zijn boek ‘Billy Summers’ heeft de tweede plek bemachtigd. In dit boek wordt het verhaal verteld van huurmoordenaar Billy. Hij wil met pensioen, maar moet nog één klus voltooien. Billy Summers is het tweede boek dat Stephen King dit jaar heeft uitgebracht. King (73) heeft al meer dan 60 boeken en honderden korte verhalen op zijn naam staan. De bekendste hiervan zijn Carrie, The Shining, IT en The Shawshank Redemption.

De Nachtdienst van Esther Verhoef is nog steeds op de eerste plek te vinden in de lijst. Lale Gül maakt de top 3 compleet met haar boek ‘Ik ga leven’. Die is door de komst van Stephen King wel een plekje gezakt.

Er zijn naast Stephen King nog twee nieuwe binnenkomers te vinden in de top 10. ‘Baantjer: De Cock en de eenzame dood’ van Peter Römer komt binnen op plaats 6. En ‘Bij het licht van de maan’ van Santa Montefiore heeft de achtste plek ingenomen. ‘Je bent zoals je denkt’ van Michael Pilarczyk is weer terug van weggeweest. Drie weken geleden kwam dit boek in de top 10 terecht, maar was daarna niet meer in de top 60 voor.

De top 10 van de volledige lijst zie je hieronder.

De Bestseller 60

De lijst bestaat zoals gezegd uit 60 boeken. Die gaan we niet allemaal publiceren, we houden het bij de top 10. Wil je de volledige lijst van de top 60 bekijken? Dat doe je hier! Daar vind je overigens ook een beschrijving van alle 60 boeken.

  1. (1) Esther Verhoef – De Nachtdienst
  2. (-) Stephen King – Billy Summers
  3. (2) Lale Gül – Ik ga leven
  4. (3) Michel van Egmond en Antoinnette Scheulderman – Derksen
  5. (re) Michael Pilarczyk – Je bent zoals je denkt
  6. (-) Peter Römer – Baantjer: De Cock en de eenzame dood
  7. (5) Charlie Mackesy – De jongen, de mol, de vos en het paard
  8. (-) Santa Montefiore – Bij het licht van de maan
  9. (4) Suzanne Vermeer – Dwaalspoor
  10. (9) Karin Slaughter – Valse getuige

Over Stichting CPNB

Stichting CPNB staat voor de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Hun doel is om het leven van mensen verrijken door hen meer boeken te laten lezen. Met inspirerende initiatieven laat de CPNB zien dat het lezen van boeken ontspanning, ontsnapping, verdieping en verrijking biedt. Zo stimuleren ze zoveel mogelijk mensen tot een gang naar boekhandel en bibliotheek. Bekende initiatieven van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek en Nederland Leest.