Ga met de scootmobiel op pad door Ooltgensplaat

Foto: Pixabay; Sabinevanerp

Er zijn inmiddels al een aantal prachtige wandelpuzzeltochten gemaakt door het Streekmuseum. En die van Ooltgensplaat kun je binnenkort doen met de scootmobiel!

Op vrijdag 3 september wordt de puzzeltocht van Ooltgensplaat dus niet gewandeld. Er wordt een speciale dag georganiseerd waarop mensen in een scootmobiel de tocht kunnen doen. Dit kan alleen als je zelf een scootmobiel hebt om in te rijden. De organisatie zorgt ervoor dat de tocht veilig gereden wordt en dat er iets lekkers klaar staat onderweg.

Ellen van Rossum

Het initiatief voor deze bijzondere tocht komt van Ellen van Rossum van Ergotherapie Oostflakkee. Ze vindt het belangrijk dat minder mobiele mensen ook voldoende activiteiten moeten zijn. Juist de puzzeltocht van het Streekmuseum biedt een bijzondere mogelijkheid om er eens op uit te gaan. Zo kunnen de ouderen op een leuke en passende manier de omgeving verkennen en herkennen.

Om dit te laten slagen werd al snel een samenwerking gevonden met Stichting ZIJN, het Streekmuseum en de Dorpsraad van Ooltgensplaat. En iedereen was ook direct enthousiast. Alle partijen delen namelijk dezelfde visie: dat iedereen moet kunnen meegenieten van al het moois in het dorp. Het zal daarnaast ook fijn zijn om elkaar weer op te kunnen zoeken na een jaar van afstand en isolatie. Natuurlijk nog steeds op gepaste afstand en lekker in de buitenlucht.

Doe mee

Deelname kost € 5,- per persoon. Dit is inclusief de versnapering, een aardigheidje en natuurlijk het puzzelboekje. De organisatie vraagt de deelnemers om bij de start van de tocht gepast te betalen. Het is ook belangrijk om vooraf aan te melden. Dan weet de organisatie hoeveel versnaperingen en puzzelboekjes er moeten komen.

Aanmelden kan tot uiterlijk 20 augustus bij Ergotherapie Oostflakkee. Je kunt ook bellen met 06 20 89 28 92 of stuur een e-mail naar [email protected].