Ga op speurtocht met een metaaldetector!

Foto: Jeroen Abel / WebNL

Heb je altijd al eens een échte archeoloog willen zijn? Of willen zoeken met een metaaldetector? Deze zomervakantie kan het gewoon!

Op zaterdag 21 augustus ga je met vrijwilligers van het Streekmuseum en De Motte op zoek. Amateurarcheoloog Arco is er ook bij. Hij vond een paar jaar geleden de grootste Middeleeuwse muntenschat van Nederland! Misschien treed jij wel in zijn voetsporen.

Trek wel je oude kleren en laarzen aan! Dat vinden niet alleen je ouders leuk, je komt ook gelijk helemaal in de archeologen sfeer! Mee doen kan al voor € 7,50 per persoon en de locatie is aan de Oudelandsedijk 4 in Dirksland. De auto kan geparkeerd worden bij Comgoed.

Doe je mee?

Er is deze dag plek voor 20 kinderen om mee te zoeken, per dag deel. Er zijn twee momenten waarbij kinderen kunnen aansluiten. Er start een groep van 9.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.30 uur. De ochtendploeg is hierbij speciaal voor kinderen van 6 tot en met 9 jaar. ’s Middags zijn kinderen van 10 tot en met 13 jaar welkom.

Aanmelden kan via de webshop van het Streekmuseum! En heb je zelf een metaaldetector? Geef dit dan aan in het inschrijfformulier.