Goedemorgen, het is vandaag zondag 5 juli

Foto: Afbeelding van Stux via Pixabay

Het is vervelend om een gesprek stil te laten vallen door het gebrek aan gespreksstof. En wat is er nou gezelliger dan bijkletsen bij de koffieautomaat, als dat straks weer mag?

Door Sam Fish

We helpen je daarom graag een handje. Check dagelijks dit bericht en je gesprek zal voorlopig niet stilvallen. En nog beter: je hebt meteen het weerbericht voor de dag, dan weet je meteen wat je kunt aantrekken ’s ochtends. Check trouwens ook de video onderaan het bericht. Een mooie start van de dag!

Weerbericht

Wederom een herfstachtige dag deze zondag. Qua regen valt het gelukkig mee en later op de dag is er zelfs een beetje ruimte voor de zon. Maar vooral de wind geeft dat herfstige tintje aan de dag. Gemiddeld windkracht 6 à 7, maar er zitten heftige windstoten tussen. De temperatuur blijft redelijk gelijk aan gisteren, het kwik komt niet boven de 19 graden uit.

Bron: Weer.nl 

Corona-update

Het gaat de goede kant op als we kijken naar de cijfers rondom het corona-virus. Toch is het goed om alle informatie op een rijtje te hebben. Het RIVM geeft echter geen dagelijkse updates meer. Dit doen ze vanaf 1 juli nog maar één keer per week. Dit waren de laatste cijfers:

 • In heel Nederland zijn 50.273 mensen positief getest op het virus
 • Van hen zijn er 11.877 opgenomen (geweest) in het ziekenhuis
 • Helaas zijn er 6113 mensen overleden aan het virus

Op Goeree-Overflakkee zijn in totaal 264 mensen positief getest, binnen zorgorganisatie CuraMare zijn dat er 177. In totaal zijn er 139 mensen genezen verklaard van het virus. Helaas zijn er 51 mensen overleden. Op dit moment is er niemand meer ziek binnen de organisatie.

De dag van de appelflap

Het is deze zondag de dag van de appelflap. Dus ga er even lekker voor zitten, dan vertellen we er wat over. Want wist je dat de appelflap al bestaat sinds de 17de eeuw? En bijna elke cultuur heeft wel een eigen recept. In Nederland is de meest voorkomende de appelflap, maar je hebt ze ook met kersen. Maar wist je dat er zelfs landen zijn die er vlees in stoppen? Ja, liever niet. En dan heb je ze ook nog met glazuur bovenop in plaats van kraaksuiker.

Wat is jouw favoriete variant?

De dag van de bikini

Badkleding komt er in alle soorten en maten. Zowel voor mannen als voor vrouwen. Maar sinds de tweede wereldoorlog is de bikini erg in trek bij de vrouwen. De dag markeert het ontstaan van de bikini, die is vernoemd trouwens naar de bedenker Bikini Atoll.

Nog meer

Wist je trouwens dat het vandaag ook de dag is van de cracker, Hawai en de workaholics? En dat op een zondag…

Jarig

En er zijn vandaag natuurlijk ook mensen jarig. Deze mensen mogen vandaag genieten van een lekker stukje taart. Gefeliciteerd!

 • Sjinkie Knegt – Shorttracker – 31
 • Alberto Gilardino – Italiaanse voetballer – 38
 • Philippe Gilbert – Belgische wielrenner – 38
 • Shane Filan – Zanger Westlife – 41
 • Wim Danckaert – Belgische acteur – 58
 • Ine Kuhr – Zangeres en actrice – 65
 • Huey Lewis – Amerikaanse zanger en acteur – 70
 • Gerard ’t Hooft – Natuurkundige – 74

Dossier: De dag van