Goedemorgen, het is vandaag vrijdag 19 juni

Foto: Afbeelding van kewl via Pixabay

Het is vervelend om een gesprek stil te laten vallen door het gebrek aan gespreksstof. En wat is er nou gezelliger dan bijkletsen bij de koffieautomaat, als dat straks weer mag?

Door Sam Fish

We helpen je daarom graag een handje. Check dagelijks dit bericht en je gesprek zal voorlopig niet stilvallen. En nog beter: je hebt meteen het weerbericht voor de dag, dan weet je meteen wat je kunt aantrekken ’s ochtends.

Weerbericht

Er is vandaag flink wat ruimte voor de zon, maar er kunnen wel stapelwolken ontstaan. Er komt een stevige wind uit het zuidwesten, aan de kust kan deze af en toe vrij heftig zijn. De kans op een bui is minimaal. De temperaturen kunnen oplopen tot 20 graden, maar aan zee halen we dat niet.

Bron: Weer.nl 

Corona-update

Het lijkt ons handig om in dit bericht ook een corona-update te plaatsen. Zo weet je elke ochtend ook direct de laatste stand van zaken rondom het corona-virus op Goeree-Overflakkee.

Het RIVM meldt 49.319 positief geteste mensen in heel Nederland. Er zijn 11.835 mensen opgenomen in het ziekenhuis en helaas zijn er landelijk 6078 mensen overleden aan het virus. Voor Goeree-Overflakkee meldt het RIVM 262 positief geteste mensen. Binnen zorgorganisatie CuraMare zijn dat er 176. Binnen diezelfde organisatie gelden de volgende cijfers:

  • 3 mensen vechten nog tegen het virus
  • 139 mensen zijn genezen verklaard
  • Helaas zijn er op Goeree-Overflakkee 51 mensen overleden aan het corona-virus

De dag van de woninginbraak

Een woninginbraak is één van de naarste dingen die een mens kan overkomen. En dan hoeft er niet eens veel gestolen te worden. Gewoon het feit dat je je niet meer veilig voelt in je eigen huis is al erg genoeg. Want wie weet wanneer de volgende ineens binnen staat. Je huis moet veilig voelen en dat is dat. En daarom staan we op vrijdag 19 juni stil bij de manieren om een inbraak zoveel mogelijk te voorkomen.

Deze dag is in het leven geroepen door de Europese Unie. En zoals je kunt begrijpen wordt hij ondersteund door de politie en veiligheidsdiensten in heel Europa. Het klinkt natuurlijk geweldig als je hoort dat sinds 2012 het aantal woninginbraken is gehalveerd. Maar dat betekent dus ook meteen dat het nog steeds heel vaak gebeurt.

Op Goeree-Overflakkee is in bijna elke kern een buurtpreventieteam actief. Zij houden bij het vallen van de avond de boel een beetje in de gaten. Maar je kunt zelf ook veel doen. Denk bijvoorbeeld aan goed hang en sluitwerk, geen opklimmateriaal in de tuin en een lamp bij de voordeur.

De dag van het drentelen

Het is een woord dat je niet vaak hoort ‘drentelen’. In Nederland gebruiken we ook vaker het woord ‘slenteren’. Toch is er een speciale dag voor in het leven geroepen. Dat begon bij de Amerikaanse meneer Rabe. Hij vond dat we eens wat vaker de tijd moesten nemen om de wereld om ons heen wat beter te bekijken. Dus stop even een dagje met haasten en ga eens lekker slenteren. Even een dagje rustig aan.

Nog meer

Maar er is meer. Het is vandaag namelijk ook de dag van de slippers, blauwe kleding, horloges, martini, Garfield en de lunchpauze!

Jarig

En er zijn vandaag natuurlijk ook mensen jarig. Deze mensen mogen vandaag genieten van een lekker stukje taart. Gefeliciteerd!

  • Glennis Grace – Zangeres – 42
  • Rebecca Loos – Model – 43
  • Brian Head Welch – Amerikaanse zanger en gitarist – 50
  • Emilio Ferrera – Voetballer en coach – 53
  • Mia Sara – Amerikaanse actrice – 53
  • Paula Abdul – Amerikaanse zangeres en danseres – 58
  • Kathleen Turner – Amerikaanse Actrice – 66
Dossier: De dag van