Sinterklaas komt aan in Nieuwe-Tonge

Foto: PR Sinterklaas Comité Nieuwe-Tonge

Zaterdag 16 november kwam in veel plekken in Nederland Sinterklaas weer aan samen met zijn pieten. Zo ook in Nieuwe-Tonge.

De Sint en zijn twintig pieten werden dit jaar niet ontvangen bij Ons Dorpshuis. Het was de eer aan Spar Klapmuts voor een feestelijk welkom. En daar kwam hij niet per boot of trein, maar in prachtige oldtimer eendjes! Speciaal voor de komst van Sinterklaas en zijn pieten hadden de kinderen speciaal een dans ingestudeerd. Daarna volgde een optocht door het dorp onder begeleiding van muziekvereniging Apollo.

De optocht trok naar Ons Dorpshuis. Daar stonden verschillende activiteiten te wachten voor jong en oud. En natuurlijk deden de pieten gezellig mee! Piet Esmeralda was zelfs speciaal naar Nieuwe-Tonge gekomen om een optreden te verzorgen. Het feest werd compleet gemaakt door DJ Essie met een Pieten disco.

Inspectie piet

Een week voor de aankomst werd er al een piet gespot in het dorp. Dit was volgens het lokale Sinterklaas Journaal de inspectie piet! Deze piet kwam uit naam van de Sint kijken hoe de plannen ervoor stonden. De intocht moest natuurlijk wel veilig verlopen. Gelukkig heeft hij zijn werk goed gedaan en is alles helemaal goed gegaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen