Dit is er deze week te doen op Goeree-Overflakkee

Foto: Pixabay; Annca

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons. Deze week is het iets minder, maar wel de moeite waard!

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist. Mis je een activiteit of evenement in onze agenda? Mail deze dan naar [email protected], dan zorgen wij dat hij erin komt te staan!

Kaartmiddag

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 14 oktober een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

Leescafé

Houd je van mooie verhalen, maar vind je zelf lezen lastig? Ben je ouder dan 18 jaar? Kom dan naar het Leescafé in de Bibliotheek. Er wordt een verhaal voorgelezen en zelf lees je mee. Zo ontdekken we samen hoe leuk lezen is!

Ontspannen de krant lezen of heerlijk wegdromen bij een mooi verhaal. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Iedereen die moeite heeft met het lezen in het Nederlands is van harte welkom bij het Leescafé. Bij het Leescafé ontdekken we leesplezier. Je wordt voorgelezen door de vrijwilligers van de Bibliotheek. Verhalen uit een spannend of romantisch boek, verhalen uit de geschiedenis of stukjes uit de krant. De boeken hebben korte hoofdstukken en zinnen en eenvoudige woorden. Tijdens het voorlezen kun je meelezen met het verhaal.

Bibliotheek Middelharnis | Iedere maandag | tijd 10.00-11.30 uur | toegang gratis

Rondleiding bio-boerderij

Volg een rondleiding door de bio-boerderij in Goedereede. Neem op dinsdag 15 oktober een kijkje bij de koeien (of kalfjes), geef ze een knuffel en proef eens van het heerlijke jersey-ijs. De rondleiding start om 10.00 uur. De bio-boerderij is te vinden aan de Oude Westerloosedijk 10 in Goedereede.

Handwerken voor het goede doel

Woensdag 16 oktober kunt u om 14.00 uur handwerken bij de 55+ club in de Dorpstienden in Ouddorp. U kunt dekentjes, mutsen, sjaals en truien breien of haken. Zelf graag brei- of haaknaalden en wol meenemen. De kledingstukken zijn bedoeld voor mensen in Kobani in Syrië. Ds. Blankers verzorgt concrete hulp aan de slachtoffers van de terreur van Islamitische Staat. Hij doet dit zonder aanziens des persoons en zorgt dat de spullen terecht komen bij de zwaar getroffenen. Hij verzorgt een presentatie over het gebied en de hulp die zijn organisatie Bright Spot of Hope biedt. Warme kledingstukken die u zelf niet meer gebruikt zijn ook van harte welkom en worden door de dominee naar Kobani gebracht.

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Joke van Dam tel. 0187 682319. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN tel. 0187 483366 e-mail: [email protected]

Bingo Den Bommel gaat niet door

Door een begrafenis vanuit de Bommelstee kan de bingo van donderdag 17 oktober niet doorgaan. De organisatie biedt haar excuses aan voor het ongemak, maar hoopt op begrip.

Klaverjasavond

De Plaatselijke commissie Den Bommel (stichting ZIJN) organiseert op donderdag 17 oktober een klaverjasavond in Bommelstee, Schaapsweg 34 in Den Bommel. De avond is van 19.30 uur tot 22.30 uur. De entree voor deze avond is € 2,00 per persoon. Voor verdere info: Anneke Bakker, telefoon: 612175/06-46 30 78 10.

Filmavond geheugenbibliotheek

Donderdagavond 17 oktober wordt er een speciale boekverfilming vertoond in het kader van de Geheugenbibliotheek. De Geheugenbibliotheek is een verzameling boeken, hulpmiddelen en activiteiten voor mensen met dementie (en hun mantelzorgers en verdere belangstellenden). Deze avond wordt de film naar het boek “Een onvergetelijke reis” van Michael Zadoorian vertoond.

Deze film vertelt het verhaal van John en Ella. Ze zijn al zestig jaar getrouwd en besluiten om nog één keer samen op reis te gaan in hun camper The Leisure Seeker. Ook al heeft John alzheimer en heeft Ella besloten om niet langer tegen kanker te vechten. Samen vormen ze een bijzonder en liefdevol stel, dat niet bang is om voor de laatste keer het avontuur aan te gaan. Het wordt een reis die tot het einde vol verrassingen, liefde, verdriet en humor zit.

Bibliotheek Ouddorp | donderdag 17 oktober | tijd 19.30 – 22.00 uur | toegang € 2,50

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen