Mooi programma voor elfde Havenconcert Goedereede

Foto: PR Stichting Havenconcert Goedereede

Op zaterdag 7 september is er in de haven van Goedereede weer een spectaculair muzikaal optreden. Vanaf een speciaal ponton treden diverse muzikanten op. De presentatie ligt in handen van Patrick Polie.

Al jaren is het havenconcert een groot succes. Om dat dit jaar te evenaren is er weer een mooi programma verzorgd.

Vanaf 19.00 uur start het voorprogramma met Jan Bezuijen op het carillon van de Goereese toren. De Koninklijke Fanfare Apollo levert altijd een prachtige bijdrage aan het Havenconcert, zo ook deze keer. Zij openen onder leiding van hun nieuwe dirigent Anton Weeren het concert met Intrada Festivo. Bij het stuk Oblivion van Piazzolla zal Apollo worden bijgestaan door de Goereese Nicole Groenendijk op sopraan saxofoon. Zij behaalde in mei haar bachelor voor saxofoon aan het Conservatorium in Tilburg. Ook werkt zij als docent bij het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee.

Optredens

Het programma wordt vervolgd met Ernst de Corte en Guus Wesdorp. Ernst zingt de mooiste liedjes uit de nalatenschap van zijn vader, Jules Corte. Ernst de Corte kreeg de muziek met de paplepel ingegoten. Als gitarist heeft hij zich breed ontwikkeld. Zijn roots liggen in de klassieke muziek, maar zijn liefde voor balkanmuziek en het lichte genre nam al snel een grote plek in zijn carrière in. Veel concertreizen volgden met diverse ensembles en bands over vele grenzen.

Pianist en componist Guus Westdorp begeleidt Ernst tijdens het optreden. Hij deelt met Ernst de passie voor het Nederlandse lied. Hij werkte met o.a. Toon Hermans en Liesbeth List.

De Koninklijke Fanfare Apollo speelt deze avond verschillende herkenbare melodieën met medewerking van verschillende solisten. Onder hen is ook zangeres Liesbeth Eggink. ‘My girl’, ‘Nine to five’ en ‘Skyfall’ staan voor haar op het programma op 7 september.

Meer informatie

Het Havenconcert is op zaterdag 7 september aanstaande voor publiek kosteloos te bezoeken. Door de organisatie worden een beperkt aantal klapstoelen neergezet. Wie zeker wil zijn van een zitplaats wordt aangeraden zelf een klap- of tuinstoel mee te nemen.

Nieuwe organisatie

Het belooft een mooie avond te worden. Genoeg reden dus, om het elfde Havenconcert Goedereede niet te willen missen. De organisatie is dit jaar voor het eerst in handen van de nieuwe stichting ‘Stichting Havenconcert Goedereede’. Zij zijn volledig afhankelijk van giften, donaties en subsidies.

Zonder de steun van diverse sponsors, zou het niet mogelijk zijn dit concert te organiseren. De organisatie is dan ook veel dank verschuldigd, ook naar de hoofdsponsors: Art de la Fleur Groen & Woondecoraties, Benschop & Sterling Netwerk Notarissen, Goemaat Glas, Paul van Hessenfonds, Bloembinderij De Korenbloem, Eetcafé ’t Sas, Stadscafé Goeree, Tanis & Akershoek Makelaardij, Hoveniersbedrijf B. Temmink, Stichting Wagner-de Vlugt Fonds, De Wit Assurantiën en XSARUS E-Development & Consulting.

Wie ook vriend wil worden van het havenconcert vindt op de website www.havenconcert.nl een knop om met iDeal een donatie te doen. Elke donatie, klein of groot,is enorm welkom.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen