Deze week op Goeree-Overflakkee

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist. Mis je een activiteit of evenement in onze agenda? Mail deze dan naar [email protected], dan zorgen wij dat hij erin komt te staan!

Voorleesmiddag
Voorlezen is ontzettend belangrijk voor de taalontwikkeling van kleine kinderen. Daarom wordt er iedere week voorgelezen in bibliotheek Middelharnis! Daarnaast kunnen kinderen tot 18 jaar gratis lid worden van de Bibliotheek en boeken lenen vol met verhalen, gedichtjes en liedjes. Elk kind is uniek en leest op zijn eigen manier. De Bibliotheek heeft voor elk kind een passend boek!

Bibliotheek Middelharnis | Iedere woensdag om 15.00 uur | toegang gratis

Evaluatiemiddag 55+-club
Op woensdag 22 mei wordt het 55+ clubseizoen traditiegetrouw afgesloten met een evaluatiemiddag in de Dorpstienden. Vanaf 14.00 uur bent u van harte welkom om met de club van gedachten te wisselen over de activiteiten van het afgelopen seizoen. Wat vond u leuk, wat minder geslaagd en wat heeft u gemist? Zij vinden uw mening heel erg belangrijk en gebruiken uw suggesties voor het samenstellen van het programma voor volgend seizoen. Het wordt een gezellige middag met een hapje, een drankje en leuke verhalen.

Om 15.00 uur zal Carla Vermeulen de resultaten van de enquête, waar u eind vorig jaar aan deelgenomen heeft, aan u presenteren. Graag van tevoren aanmelden, dit kan bij de 55+ club in de Dorpstienden of bij Joke van Dam tel. 0187 682319. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN 0187 483366 e-mail [email protected]

Mantelzorgcafé met koersbal
Op donderdag 23 mei is het Mantelzorgcafé weer geopend in het Diekhuus te Middelharnis. Op deze middag komt de koersbalclub uit Middelharnis langs voor een uitleg over koersbal en mag u uiteraard zelf een balletje gooien. Koersbal is een balspel dat sterk lijkt op jeu-de-boules, maar het wordt binnen gespeeld. In tegenstelling tot bij jeu-de-boules wordt gerold met grotere ballen, die bovendien een afwijking naar links of rechts hebben. De afwijking van de ballen maakt koersbal een uitdagend spel, dat in het begin nog als best lastig zal worden ervaren. Voor koersbal is geen kracht nodig, iedereen heeft gelijke kansen.

Stichting ZIJN hoopt u te ontmoeten op ons mantelzorg café en u te kunnen uitdagen om dit verrassende en gezellige spel te spelen. U bent allen van harte welkom in het Diekhuus, Beneden Zandpad 7 in Middelharnis. Aanvang is om 13.30 uur en het café zal rond 15.30 uur afgelopen zijn. Aan deze middag zijn geen kosten verbonden. Graag opgeven indien u aanwezig wilt zijn, via de mail bij [email protected] of telefonisch: 0187-483366, toets 2.

Stichting ZIJN verzorgt de mantelzorgondersteuning op Goeree-Overflakkee. Voor mensen die intensief en langdurig voor een naaste zorgen organiseren zij maandelijks het mantelzorgcafé. Onze laatste bijeenkomst voor de zomervakantie is op donderdag 27 juni.

Ladies’ Night bij Ouddorp Duin
Op donderdag 23 mei organiseert strandtheater Houten Kaap alweer haar derde Ladies Night. Op deze gezellige avond in het theater wordt er een pubquiz gespeeld en presenteren ondernemers uit de omgeving hun nieuwste producten: zomer- en badkleding, sierraden, cosmetica, parfum en interieuradvies.

Om 18.30 uur wordt iedereen welkom geheten met een gratis drankje en een chocoladefontein, verzorgd door Restaurant Bij Marc. In de zaal staan diverse lokale ondernemers klaar met mooie producten en advies op het gebied van mode, beauty, accessoires en interieur.
Vanaf 20.30 uur wordt er een leuke pubquiz gepresenteerd door Jochems Entertainment. Tijdens deze interactieve quiz worden vragen gesteld over uiteenlopende onderwerpen zoals tv-series, (pop)muziek, geschiedenis, celebrities en algemene kennis. Er worden hierbij teams gevormd. Het team dat de meeste goede antwoorden weet gaat naar huis met een mooie prijs.

Aan het einde van de avond is er ook nog een loterij waarbij prijzen gewonnen kunnen worden. Mocht je niet in de prijzen vallen dan ga je in ieder geval naar huis met een goedgevulde goodiebag. Kaarten voor de Ladies Night op 23 mei kosten €15,50 en zijn verkrijgbaar via houtenkaap.nl, VVV Goeree-Overflakkee en de recepties van Landal Strand Resort Ouddorp Duin en Vakantiepark De Klepperstee.

Digitaal Oefencafé
Iedere vrijdag kun je tussen 10.00 en 11.30 uur terecht bij het Digitaal Oefencafé in bibliotheek Middelharnis. Je kunt hier terecht met al je vragen op digitaal gebied: van het installeren van een programma tot het sturen van een email. Maar ook als je gezellig met iemand een spelletje wilt spelen op de tablet of laptop of vragen hebt over het rubriceren van foto’s op je computer.

Daarnaast kunnen cursisten van de cursus Klik&Tik het Digitaal Oefencafé gebruiken om extra te oefenen. Er is altijd een team van vrijwilligers aanwezig je om een stapje verder te helpen.

Bibliotheek Middelharnis | Iedere vrijdag van 10.00 – 11.30 uur | toegang gratis

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen