Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: PR Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist. Mis je een activiteit of evenement in onze agenda? Mail deze dan naar [email protected], dan zorgen wij dat hij erin komt te staan!

Kaartmiddag
De plaatselijke commissie Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 11 februari een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

Koffie met een Cop
Om de wijkagenten beter te leren kennen organiseert het team van Goeree-Overflakkee af en toe een moment om koffie te drinken met de wijkagent.

Het is voor de bewoners fijn om te weten bij wie ze terecht kunnen, maar het is voor de wijkagenten ook goed om erachter te komen wat er speelt in hun wijk. En wat is een betere manier om die twee te combineren dan een kop koffie? Daarom zijn de wijkagenten van Nieuwe-Tonge uitgenodigd om koffie te komen drinken met wijkagent Hans de Haan. Dit kan op dinsdag 12 februari in ‘Ons Dorpshuis’ tussen 11.00 en 12.00 uur.

Knutselmiddag
Woensdagmiddag 13 februari is er een knutselmiddag bij wijkvereniging de Zwaluw in Sommelsdijk. Valentijnsdag staat voor de deur. Hoe mooi kan je het maken, een eigen creatie voor jouw stille liefde. De knutselmiddag begint om 14.00 en is rond 15.30 afgelopen. De entree bedraagt  € 2,50 per persoon, dit is inclusief wat drinken en een snoepje.

Presentatie door boswachter
Voor woensdag 13 februari heeft de 55+ club in Ouddorp Chantal van Burg uitgenodigd voor een informatieve middag. Zij is boswachter bij Natuurmonumenten en gaat u iets vertellen over deze organisatie.

Wat Natuurmonumenten doet op Goeree-Overflakkee, welke gebieden ze beheren en op welke manieren je ze tegenkomt op de kop van het eiland. Ze informeert u onder andere ook over het Droomfondsproject Haringvliet.

De prijs van deze bijzondere bijeenkomst bedraagt € 3,- inclusief een kopje koffie. Om 14.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam tel. 0187 682319 of Stichting ZIJN 0187 483366 e-mail [email protected]

Potermaaltijd
De Plaatselijke Commissie van Oude-Tonge organiseert op 13 februari een gezellige middag met optreden van Het Bruinisser Visserskoor. De middag begint om 14.00 uur en wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 te Oude-Tonge. Rond 17.00 uur gaan we gezamenlijk genieten van een heerlijke potermaaltijd. De totale kosten voor deze middag en maaltijd zijn € 12,50. Vooruitbetaling € 2,50.

Aanmelden voor 11 februari bij Nel Vervloed, Beatrixstraat 3, envelop met naam, adres en vooruitbetaling in de bus gooien. Tel.nummer Nel Vervloed 0187-642697.

Cursus Spaans
Ga je dit jaar op vakantie naar Spanje en wil je de lokale bevolking in het Spaans te woord staan? Volg dan de vakantiecursus Spaans. In 10 lessen werk je aan je woordenschat, uitspraak en een stukje grammatica. Zeker weten dat je je na het volgen van de cursus aardig weet te redden. We dagen je uit!

Bibliotheek Middelharnis | Startdatum: donderdag 14 februari | tijd 13.30 – 15.00 uur | aantal lessen: 10 | Prijs €120,- / 5% ledenkorting

Aanschuifkoor
Veel mensen weten het: zingen maakt blij. Samen zingen maakt zelfs nog veel blijer! Het Aanschuifkoor staat onder de enthousiaste leiding van Germaine Compier. Zij praat de diverse nummers aan elkaar en zorgt voor muzikale begeleiding. Om mee te doen met het Aanschuifkoor hoef je geen uitstekende zanger of zangeres te zijn. Hier en daar een valse noot is zelfs geen enkel probleem. Het elkaar ontmoeten, samen zingen en plezier hebben in het zingen is veel belangrijker!

Het Diekhuus, Middelharnis | donderdag 14 februari | tijd 14.00 tot 15.30 uur

Kunstbus naar museum Voorlinden
Donderdag 14 februari bezoekt de Kunstbus Museum Voorlinden. Bij een opstapplaats in de buurt stap je in de Kunstbus en voor het museum wordt je afgezet. Daar staat een museummedewerker klaar om je een rondleiding te geven door de overzichtstentoonstelling van Armando.

Museum Voorlinden had een overzichtstentoonstelling van Armando gepland in het voorjaar van 2019. Deze show zou in het teken staan van zijn negentigste verjaardag. Op 1 juli 2018 overleed Armando. Het geplande retrospectief is nu te zien van zaterdag 3 november 2018 tot zondag 10 maart 2019.

Museum Voorlinden is een Nederlands particulier museum voor moderne en hedendaagse kunst op het Landgoed Voorlinden in Wassenaar. De hier ondergebrachte kunstverzameling van Joop van Caldenborgh staat bekend als de Caldic Collectie, de grootste particuliere kunstcollectie in Nederland.

Donderdag 14 februari | 10:00 uur tot 17:00 uur | Opstapplaatsen: Middelharnis, Stellendam, Hellevoetsluis, Brielle en Spijkenisse | Prijs € 42,50 via www.bzhd.nl of aan de balie in de Bibliotheek |kosten voor lunch zijn voor eigen rekening

Kunstbus naar Concertgebouw Amsterdam
De Stichting Kunst- en Cultuureducatie (KCE) organiseert zaterdagmiddag 16 februari een bustocht naar het Zaterdagmiddagmatinee in het Amsterdam Concertgebouw.

De kostprijs van deze busreis inclusief toegang tot het concertgebouw bedraagt slechts €50,00. De opstapplaatsen van de bus zijn: Mijnders Melissant, gemeentehuis Middelharnis en busstation Oude-Tonge. Aanmelden en betalen kan via de website www.kcego.nl of telefonisch: 06-45104961.

Bingo
Zaterdagavond 16 februari is er bingo bij Wijkvereniging de Zwaluw in Sommelsdijk. Er worden deze avond elf rondjes gespeeld waarbij weer leuke prijzen te winnen zijn. De zaal opent om 19.30 uur en ongeveer een half uur later start de eerste ronde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen