RIVM meldt vandaag 49 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het coronadashboard van de Rijksoverheid is weer aangevuld door het RIVM. We kijken naar de cijfers van donderdag 31 maart.

Door Sam Fish 

Landelijk is er gelukkig weer een daling te zien in de cijfers. In de afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 25.467 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 2351 minder dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 27.661 besmettingen per dag. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 26 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee is er vandaag weer een mooie daling te zien. Sinds gisteren zijn er 49 nieuwe besmettingen gemeld op het eiland. Dat zijn er 16 minder dan gisteren. Geen super grote daling, maar het gaat wel weer de goede kant op. Dat is ook te zien aan het wekelijks gemiddelde op het eiland. Dat staat voor vandaag op 85 besmettingen per dag. Dat staat dus voor het eerst in lange tijd weer onder de 100.

Wil je weten wat voor gegevens er nog meer worden verzameld rondom het virus? Check dan het coronadashboard!

LCPS 

Het LCPS meldt dat er op dit moment 1914 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen liggen. Dat zijn er 65 minder dan gisteren. Van hen liggen 127 patiënten op een intensive care-afdeling. Dat zijn er 3 meer dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen 1787 mensen. Dat zijn er 68 minder dan gisteren.

CuraMare

We checken regelmatig de website van het ziekenhuis en van CuraMare voor een nieuwe coronakaart. Het ziet er echter naar uit dat deze in zijn geheel is verdwenen van beide websites. We zoeken nog uit of deze simpelweg is verplaatst, nog terugkomt of helemaal is gestopt.

Cookieinstellingen