Vandaag 136 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van Alexey Hulsov via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld. We kijken naar de cijfers van vrijdag 25 maart.

Door Sam Fish 

Landelijk meldt het RIVM vandaag 35.043 nieuwe besmettingen. Dat zijn er 4116 minder dan gisteren, wat een hele mooie daling is. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 37.976 besmettingen per dag. Daar zitten we dus netjes onder vandaag. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 20 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee opnieuw een kleine daling. Hier zijn vandaag 136 nieuwe besmettingen gemeld. Dat waren er gisteren nog 163, dat is vandaag dus een daling van 27 besmettingen. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 141 besmettingen per dag. Op het eiland zitten we daar dus ook netjes onder.

Wil je weten wat voor gegevens er nog meer worden verzameld rondom het virus? Check dan het coronadashboard!

LCPS 

Er liggen op dit moment 1997 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding zijn dat er 24 meer dan gisteren. Van hen liggen 143 patiënten op een intensive care-afdeling. Dat zijn er 4 minder dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdeling liggen 1854 mensen. Dat zijn er 28 meer dan gisteren.

CuraMare 

Zorgorganisatie CuraMare heeft een nieuwe kaart gedeeld. Daarop is te zien dat sinds vorige week één coronapatiënt is overleden aan de gevolgen van het virus. Dit gebeurde in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Daar zijn gelukkig ook tien patiënten weer beter geworden en naar huis gestuurd. Er liggen nu nog 9 coronapatiënten in het ziekenhuis. Dat zijn er net zoveel als vorige week, dus er zijn er in de tussentijd ook elf nieuw opgenomen.

Binnen woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk is er sprake van een kleine uitbraak. Daar zijn sinds vorige week 21 bewoners positief getest op het virus. Daar staat het totaal nu op 22 besmette bewoners. Sinds de vorige kaart zijn er ook twee bewoners weer genezen verklaard. Binnen Ebbe & Vloed in Dirksland zijn vijf bewoners positief getest. Dat zijn de enige zieke bewoners op dit moment. Bij de Bestenwaerd én de Vliedberg zijn de laatste patiënten weer beter geworden. Die zijn nu dus coronavrij. En in het Spectrum in Stellendam is niets veranderd, daar is nog steeds één bewoner coronapositief.

Binnen de thuiszorg zijn vier bewoners weer genezen en is er één besmetting bijgekomen. Daar zijn nu 7 cliënten besmet met het virus. En op de afdeling tijdelijke opname zijn er 9 coronapatiënten bijgekomen. Drie zijn er ook weer genezen verklaard.

CuraMare coronakaart 25 maart 2022

Cookieinstellingen