193 Nieuwe besmettingen op het eiland volgens RIVM

Foto: pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard weer aangevuld met nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van vrijdag 18 maart.

Door Sam Fish 

Landelijk een mooie daling vandaag. Sinds gisteren zijn er bij het RIVM 49.373 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 4322 minder dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 53.933 besmettingen per dag. Daar zitten we dus netjes onder. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 19 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee helaas weer een stijging. Sinds gisteren zijn er op het eiland 193 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 60 meer dan gisteren. Toen werden er namelijk 133 nieuwe besmettingen in 24 uur tijd gemeld. Het wekelijks gemiddelde staat voor het eiland op 154 besmettingen per dag. Daar zitten we dus weer boven.

Wil je weten wat voor gegevens er nog meer worden verzameld rondom het virus? Check dan het coronadashboard!

LCPS 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft een update gedeeld. Zij melden dat er op dit moment 1975 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen liggen. Dat zijn er 20 meer dan gisteren. Van hen liggen 152 patiënten op een intensive care-afdeling. Dat zijn er 2 minder dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen nu 1823 mensen. Dat zijn er 22 meer dan gisteren.

CuraMare

En zorgorganisatie CuraMare heeft ook weer een update gegeven. Dit doen ze al twee jaar in de vorm van een kaart met daarop de situatie per locatie. Op de kaart van 18 maart is te zien dat er in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland 10 mensen genezen zijn verklaard. Daar liggen nu nog 9 coronapatiënten, dat is er één meer dan een week geleden. Dat betekent dus dat er sinds vorige week ook 11 mensen nieuw het ziekenhuis in zijn gegaan met het virus.

Binnen woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh is één bewoner weer beter. Daar zijn nu nog drie bewoners met het virus onder de leden. Binnen Ebbe & Vloed in Oude-Tonge is de laatste besmette bewoner ook weer beter. En in de Bestenwaerd in Dirksland is er helaas één nieuwe besmetting bijgekomen. Dat is ook de enige op dit moment op die locatie. Binnen de Vliedberg in Ouddorp is één persoon weer genezen. Daar is nog één bewoner besmet met het virus. En in het Spectrum in Stellendam is dat ook het geval.

Binnen de CuraMare Thuizorg is er één cliënt bijgekomen met het virus. Daar staat de teller nu op 10 besmette cliënten. En op de afdeling tijdelijke opname zijn er drie mensen nieuw opgenomen.

CuraMare coronakaart 18 maart

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen