Vandaag 173 nieuwe besmettingen volgens het RIVM

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van vrijdag 11 maart.

Door Sam Fish 

Voor heel Nederland meldt het RIVM vandaag 69.125 nieuwe besmettingen. Dat zijn er 5463 minder dan één dag geleden. Toen zaten we nog op bijna 75.000 besmettingen in 24 uur tijd. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 68.938 besmettingen per dag. Daar komen we dus weer bij in de buurt. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 17 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee vandaag toch weer een stijging. Sinds gisteren zijn er 173 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 46 meer dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 149 besmettingen per dag.

Wil je weten wat voor gegevens er nog meer worden verzameld rondom het virus? Check dan het coronadashboard!

LCPS 

Een update vanuit het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Zij melden dat er op dit moment 1663 coronapatiënten in het ziekenhuis liggen. Dat zijn er 5 meer dan gisteren. Van hen liggen 160 patiënten op een intensive care-afdeling. Dat waren er gisteren net zoveel. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 1503 mensen. Dat zijn er 5 meer dan gisteren.

CuraMare  

En er is voor het eerst in twee weken ook een update vanuit zorgorganisatie CuraMare. Daarop is te zien dat er sinds 25 februari 4 mensen in het ziekenhuis zijn overleden aan de gevolgen van het virus. Gelukkig zijn er ook 13 mensen genezen van het virus. Op dit moment liggen er 8 coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda ziekenhuis. Dat zijn er 5 meer dan op de vorige kaart. Dat betekent dat er ook 22 mensen nieuw het ziekenhuis in zijn gegaan in de afgelopen twee weken.

Binnen woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk zijn drie bewoners positief getest. Dat brengt het totaal aantal besmette bewoners daar op 4. Binnen Ebbe & Vloed in Oude-Tonge is er één bewoner besmet geraakt met het virus. Dat is de enige op dit moment. Binnen de Vliedberg zijn drie bewoners weer genezen, maar zijn er ook weer vijf positief getest. Binnen het Spectrum in Stellendam is één bewoner weer van het virus af. Daarmee is het virus daar weer helemaal weg.

Binnen de thuiszorg zijn zes cliënten positief getest in de laatste twee weken. Dat maakt dat nu negen cliënten het virus onder de leden hebben. En goed nieuws vanaf de afdeling tijdelijke opname. Daar is de laatste persoon met corona ook weer beter verklaard.

CuraMare coronakaart 11 maart

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen