RIVM meldt vandaag 88 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

Het RIVM heeft de nieuwe gegevens toegevoegd aan het coronadashboard. We kijken naar de cijfers van vrijdag 4 maart.

Door Sam Fish 

Landelijk is er opnieuw een aardige stijging te zien. Het is voor de vierde dag op rij dat de cijfers hoger uitvallen. Zo worden er voor vandaag 68.345 nieuwe besmettingen gemeld in 24 uur tijd. Dat zijn er 15.044 meer dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 42.975 besmettingen per dag. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 10 mensen overleden aan de gevolgen van het virus. Dat zijn er twee meer dan gisteren.

Op Goeree-Overflakkee is gelukkig een flinke daling te zien met gisteren. Toen werden er maar liefst 228 nieuwe besmettingen gemeld in 24 uur tijd. Vandaag zijn dat er 88, dat zijn er dus 140 minder. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 95 besmettingen per dag. Dat is hetzelfde gebleven vergeleken met gisteren.

Wil je weten wat voor gegevens er nog meer worden verzameld rondom het virus? Check dan het coronadashboard!

LCPS 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding geeft elke dag de stand in de ziekenhuizen door. Volgens hen liggen er op dit moment 1391 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er 20 minder dan gisteren. Van hen liggen 147 patiënten op een intensive care-afdeling. Dat zijn er 8 minder dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 1244 mensen. Dat zijn er 12 minder dan gisteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen