RIVM meldt vandaag 296 nieuwe besmettingen op GO

Foto: pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van woensdag 9 februari

Door Sam Fish 

Het RIVM heeft alle berichtgeving rondom de cijfers weggehaald van het dashboard. Daarmee lijkt het erop dat we weer terug gaan naar ‘normaal’. Dat komt natuurlijk doordat gisteren een grote administratieve inhaalslag is gemaakt. Daarmee zijn de achterstanden van de laatste weken ingehaald.

Het RIVM meldt vandaag voor heel Nederland 86.604 nieuwe besmettingen. Dat zijn er 308.155 minder dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 120.681 besmettingen per dag. Volgens het dashboard zijn er vandaag 7 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee vandaag ook een daling en een flinke ook! Hier zijn vandaag 296 nieuwe besmettingen gemeld door het RIVM. Dat zijn er 496 minder dan gisteren. Toen behaalden we een nieuw dagrecord met maar liefst 792 besmettingen. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 341 besmettingen per dag.

Wil je weten wat voor gegevens er nog meer worden verzameld rondom het virus? Check dan het coronadashboard!

LCPS  

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft een update gedeeld. Zij melden dat er op dit moment 1531 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen liggen. Dat zijn er 49 minder dan gisteren. Van hen liggen 206 patiënten op een intensive care-afdeling. Dat zijn er 20 minder dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 1325 mensen. Dat is er 29 minder dan gisteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen