RIVM meldt vandaag 187 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Afbeelding van Alexey Hulsov via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van vrijdag 28 januari.

Door Sam Fish 

En inmiddels is het vaste prik om te beginnen met een bericht van het RIVM. Zij schrijven het volgende op het dashboard: Het lukt momenteel niet om het hoge aantal meldingen wat binnenkomt vanuit de teststraten te verwerken in het systeem van de meldingsplichtige ziekten van de GGD en de meldingen door te geven aan het RIVM. Er is hierdoor sprake van onderrapportage. Er wordt hard gewerkt aan oplossingen om deze achterstand in te lopen en te verhelpen.

Landelijk zijn er sinds gisteren 74.085 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er 9483 meer dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 61.105 besmettingen per dag. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 9 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee komen er vandaag 187 nieuwe besmettingen bij. Dat zijn er 26 meer dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 207. Daar zitten we vandaag dus weer netjes onder.

Wil je weten wat voor gegevens er nog meer worden verzameld rondom het virus? Check dan het coronadashboard!

LCPS  

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft een update gedeeld. Zij melden dat er op dit moment 1141 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen liggen. Dat zijn er 10 meer dan gisteren. Van hen liggen 238 patiënten op een intensive care-afdeling. Dat zijn er 5 meer dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 903 mensen. Dat zijn er ook 5 meer dan gisteren.

CuraMare

En ook een update vanuit zorgorganisatie CuraMare. Zij hebben een nieuwe coronakaart gedeeld. En daarop is te zien dat in het ziekenhuis helaas weer een coronapatiënt is overleden aan de gevolgen van het virus. Gelukkig zijn er wel ook 7 mensen genezen verklaard, dus dat is goed nieuws. Er liggen op dit moment nog 5 coronapatiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Dat zijn er twee minder dan vorige week. Dus dat betekent dat er sinds vorige week zes nieuwe patiënten binnen zijn gekomen.

Binnen woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk zijn helaas twee nieuwe besmettingen geconstateerd. En ook binnen Ebbe& Vloed in Oude-Tonge is er een bijgekomen. In de Vliedberg in Ouddorp zijn negen bewoners deze week positief getest. En ook binnen de thuiszorg is helaas weer een cliënt positief getest op het virus.

CuraMare coronakaart 28 januari

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen