RIVM meldt vandaag 161 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van donderdag 27 januari.

Door Sam Fish 

En inmiddels is het vaste prik om te beginnen met een bericht van het RIVM. Zij schrijven het volgende op het dashboard: Het lukt momenteel niet om het hoge aantal meldingen wat binnenkomt vanuit de teststraten te verwerken in het systeem van de meldingsplichtige ziekten van de GGD en de meldingen door te geven aan het RIVM. Er is hierdoor sprake van onderrapportage. Er wordt hard gewerkt aan oplossingen om deze achterstand in te lopen en te verhelpen.

Landelijk zijn er sinds gisteren 64.602 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er 5936 meer dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 58.737 besmettingen per dag. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 14 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee komen er vandaag 161 nieuwe besmettingen bij. Dat zijn er 14 minder dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 189. Daar zitten we vandaag dus netjes onder.

Wil je weten wat voor gegevens er nog meer worden verzameld rondom het virus? Check dan het coronadashboard!

LCPS  

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft een update gedeeld. Zij melden dat er op dit moment 1131 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen liggen. Dat zijn er 23 minder dan gisteren. Van hen liggen 233 patiënten op een intensive care-afdeling. Dat zijn er 16 minder dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 898 mensen. Dat zijn er 7 minder dan gisteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen